18 srpnja, 2024 10:24 am

Bratulić d.o.o. novi partner FujiFilm Electronic Imaging

bratulic fuji

Bratulić d.o.o. novi partner FujiFilm Electronic Imaging

Danas je na FotoSajmu 2014 predstavljen novi partner FujiFilm Electronic i to Bratulić d.o.o. Povijest tvrtke je bogata i zanimljiva a seže u daleku 1934. kada je osnovana u srcu Japana, Tokyju. Do II Svj. rata prvi i najveći proizvođač filmova i foto potrošnog materijala na dalekom istoku, pedesetih se godina proširio na proizvodnju uređaja i materijala za medicinsku uporabu, printanje, magnetsku pohranu i elektronsko fotografiranje.

Najveću ekspanziju na svjetsko tržište korporacija je ostvarila osamdesetih godina prošlog stoljeća kad je tehnološi i financijski pretekla svoje glavne rivale ne samo u proizvodnji potrošnog foto materijala već i u razvoju elektronskih uređaja za fotografiranje i ispis.

Za razliku od mnogih sličnih tvrtki, FujiFilm je bio dovoljno mudar da predvidi munjevit rast potražnje i proizvodnje digitalne foto opreme te se pravovremeno uključio u razvoj odgovarajuće tehnologije. Istovremeno odlučio je zadržati proizvodnju klasičnog foto materijala za koji će uvijek postojati potražnja pa on danas čini 3% ukupnog prihoda tvrtke.

Nisu samo profesionalni fotografi postali svjesni mogućnosti da oprema može postati lakša i humanija. Govori to i statistika koja bilježi pad prodaje kompaktnih i DSLR aparata u ovoj godini za 40%, dok je CSC kategorija (Compact System Camera) porasla za čak 30%. Iako početni porast prije par godina i nije izgledao obećavajuć, od kada se FujiFilm uključio u taj segment, porast prodaje Mirrorless aparata zadobio je današnji trend rasta. Govori to i udio FujiFilm CSC aparata od, na pr. 25% na britanskom tržištu.

 

 

 

 

 

 

Izvor: Veseli Hakeri

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …

Odgovori