studeni 19, 2019 4:55 am
Početna / Video / Bratulić d.o.o. novi partner FujiFilm Electronic Imaging

Bratulić d.o.o. novi partner FujiFilm Electronic Imaging

bratulic fuji

Bratulić d.o.o. novi partner FujiFilm Electronic Imaging

Danas je na FotoSajmu 2014 predstavljen novi partner FujiFilm Electronic i to Bratulić d.o.o. Povijest tvrtke je bogata i zanimljiva a seže u daleku 1934. kada je osnovana u srcu Japana, Tokyju. Do II Svj. rata prvi i najveći proizvođač filmova i foto potrošnog materijala na dalekom istoku, pedesetih se godina proširio na proizvodnju uređaja i materijala za medicinsku uporabu, printanje, magnetsku pohranu i elektronsko fotografiranje.

Najveću ekspanziju na svjetsko tržište korporacija je ostvarila osamdesetih godina prošlog stoljeća kad je tehnološi i financijski pretekla svoje glavne rivale ne samo u proizvodnji potrošnog foto materijala već i u razvoju elektronskih uređaja za fotografiranje i ispis.

Za razliku od mnogih sličnih tvrtki, FujiFilm je bio dovoljno mudar da predvidi munjevit rast potražnje i proizvodnje digitalne foto opreme te se pravovremeno uključio u razvoj odgovarajuće tehnologije. Istovremeno odlučio je zadržati proizvodnju klasičnog foto materijala za koji će uvijek postojati potražnja pa on danas čini 3% ukupnog prihoda tvrtke.

Nisu samo profesionalni fotografi postali svjesni mogućnosti da oprema može postati lakša i humanija. Govori to i statistika koja bilježi pad prodaje kompaktnih i DSLR aparata u ovoj godini za 40%, dok je CSC kategorija (Compact System Camera) porasla za čak 30%. Iako početni porast prije par godina i nije izgledao obećavajuć, od kada se FujiFilm uključio u taj segment, porast prodaje Mirrorless aparata zadobio je današnji trend rasta. Govori to i udio FujiFilm CSC aparata od, na pr. 25% na britanskom tržištu.

 

 

 

 

 

 

Izvor: Veseli Hakeri

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …

Odgovori