18 srpnja, 2024 10:02 am

ZGAVSHOW2014: Europska premijera zvučnika TAD Evolution CE1

tad

ZGAVSHOW2014:  Europska premijera zvučnika TAD Evolution CE1

Nakon predstavljanja koncepta na High-End 2014 sajmu u Minhenu, japanski Technical Audio Devices Laboratories, Inc., skraćeno TAD, europsku premijeru TAD Compact Evolution One zvučnika i pripadajućih stalaka, ima upravo na 20. zagrebačkom sajmu potrošačke elektronike “Zagreb AV Show 2014”.

Potpuno razvijen u kući, zvučnik predstavlja tehničko-dizajnersku poslasticu, koja izvlači najbolje iz TAD-R1 Reference Serije, ali u kompaktnijem izdanju.

“TAD-CE1 važan je dodatak zvučnicima Evolution Serije, koji omogućava i najzahtjevnijim audiofilima čulna iskustva od izvora zvuka do njegove reprodukcije”, rekao je Andrew Jones, direktor i glavni inženjer TAD Laboratories. Da je riječ o ozbiljnom projektu ne govore samo slike već i upečatljivi tehnički podaci.

Naime, u relativno kompaktno kućište dimenzija 290 mm (š) x 524 mm (v) x 446 mm (d) smještene su tri zvučničke jedinice: jedna je koaksijalna CST (Coherent Source Transducer) s berilijskim visokotoncem promjera 3,5cm i srednjetoncem promjera 14,5cm s membranom od magnezija. Ovaj koaksijalac pokriva područje od 250 -100.000 Hz. Za područje od 250 do 34 Hz zadužena je bas jedinica promjera 18,5 cm izlivena od jednog komada (membrana i polarni nastavak jedna su i neprekinuta cjelina).

Zvučnik je bas refleksnog ustroja u tzv. Bi-Directional ADS (Aero Dynamic Slot) Port Sistemu. Zapravo je riječ o otvorima na bočnim stranama kutije, prekrivenim aluminijskim pločama, s kontroliranim protokom zraka.

Osjetljivost zvučnika je 85 dB (2.83 V/1 m), maksimalna snaga 200W, a nominalna impedancija 4Ohma. Masa: 30 kg!

 

Zagreb AV Show 2014 -HiFi Media

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Yamaha Digital Sound Projector: Inovacija u Kućnom Kinu

Kao vrsni poznavatelj audio/video segmenta iz porfelja Japanske Yamahe, mogu slobodno potvrditi da nije bilo …

Odgovori