13 lipnja, 2024 11:15 pm

Google tražilica promovira Android i iOS

Autor: Nino Krstačić

c4

Ako ovih dana kojim slučajem na vašem pametnom telefonu (Android, iOS) pristupite Google.com (odnosno Google tražilici), dočekati će vas malo iznenđenje. Naime Google je u suradnji s Androidom te s Appleom odnosno iOS platformom, pri svojoj tražilici (kada se istoj pristupa s pametnih uređaja) odlučio popularizirati Android te iOS aplikacije. bb

Odnosno aplikacije iz svojeg portfelja a koje se nalaze na Play Store te na iTunes trgovinama. Kao što i sami možete zaključiti između ostalog našlo se tu mjesta za: Translate, YouToube, Photos, Chrome, Hangouts te mnoge druge.

Ono što je nas ponajviše oduševilo jest pripadajuće grupiranje aplikacija po platformama odnosno pripadajuće za Android odnosno iOS, tj, njgrupiranje u iOS sekciji za iPhone te iPad tablete tvrtke Apple. Osim aplikacija iz okrilja Googlea, našlo se mjesta i za aplikacije ostalih proizvođača koje su zaslužile zavidno mjesto na trgovinama Androida te iOSa.

Ovakvim načinom Google želi dodatno popularizirati Android kao i iOS, što svakako i pozdravljamo. Hoće li u budućnosti Apple na svojem iTunesu napraviti nešto ovako slično ili će Google otići korak dalje, ostaje tek za vidjeti. No svakako vrijedno svake pohvale.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …