19 svibnja, 2024 2:06 pm

Dell PowerEdge C4130

D

Dell PowerEdge C4130

Ubrzava najzahtjevnija radna opterećenja

  • PowerEdge C4130, jedini je Intel® Xeon® E5-2600v3 1U server napravljen za korištenje IT tehnologije visokih performansi koji podržava četiri GPU akceleratora(1)
  • Omogućava do 33 posto više snage od konkurentskih servera (2) i može postići više od 7,2 teraflopa na jednom serveru(3)

  Novi član Dell PowerEdge portfelja – PowerEdge C4130 pomiče granice korištenja IT tehnologije visokih performansi. Novo rješenje, napravljeno s ciljem ubrzavanja najzahtjevnijih opterećenja, predstavlja ostvarenje Dellovog obećanja da će omogućiti inovacije putem suradnje i ponuditi rješenja koja će pomoći u rješavanju najzahtjevnijih izazova s kojima se suočavaju njegovi korisnici.

Brz, neprekinut i pouzdan pristup informacijama jedna je od najjačih prednosti koju kompanija može imati u odnosu na svoje konkurente. Dell je usmjeren na pružanje robusnih, skalabilnih i brzo odzivnih inovativnih rješenja, a upravo će novi PowerEdge C4130 pomoći u poslovanju najboljim istraživačkim organizacijama, vodećim informatičkim tvrtkama, financijskim institucijama i različitim industrijama.

Dell PowerEdge C4130 – server s optimiziranim akceleratorom

Kao izuzetno GPU gust i fleksibilan rack server visokih performansi napravljen kako bi ubrzao najzahtjevnija radna opterećenja, PowerEdge C4130 jedini je Intel® Xeon® E5-2600v3 1U server koji nudi do četiri grafička procesora/akceleratora(1). Ovaj server ima do 33 posto bolju GPU/gustoću grafičkih akceleratora od najbližih konkurenata (2) i 400 posto više PCIe GPU/ akceleratora po procesoru po rack jedinici od usporedivog HP-ovog sustava (1). PowerEdge C4130 može postići više od 7,2 teraflopa na jednom 1U serveru i ima omjer performanse/watt do 4,17 gigaflopa po wattu(3). Ove značajke korisnicima omogućavaju daljnju optimizaciju performansi aplikacija i produktivnosti istovremeno uklanjajući ograničenja tradicionalnog podatkovnog centra koji zahtjeva mnogo prostora i energije.

Inkorporirajući inovativnu tehnologiju NVIDIA-e i Intela, PowerEdge C4130 dostupan je u pet konfiguracija koje omogućavaju fleksibilnost potrebnu za različite karakteristike IT tehnologije visokih performansi. Ova brzina superračunanja osigurava znanstvenim i medicinskim laboratorijima, financijskim tvrtkama te drugim kompanijama i organizacijama s potrebama za analitikom ili podatkovno intenzivnim računalnim potrebama da postignu rezultate u kraćem vremenu te da se brzo prilagode promjenjivim potrebama poslovanja.

PowerEdge C4130 ima do dva Intel® Xeon® E5-2600v3 procesora, 16 DIMMs DDR4 memorije i do dva 1.8“ SATA SSD sistemska diska u samo 1U mjesta u serverskom ormaru. S do četiri 300W Intel® Xeon Phi™ koprocesora ili NVIDIA Tesla GPU akceleratora, uključujući novi NVIDIA® Tesla® K80 dual-GPU akcelerator, PowerEdge C4130 omogućava stalnu analizu i manipuliranje podacima na najkompleksnijim i intenzivnim radnim opterećenjima.

“Dell je predan unapređivanju svih aspekata korištenja IT tehnologije visokih performansi i odgovaranja na potrebe naših korisnika nudeći im prvoklasnu tehnologiju, usluge, stručno vodstvo i suradnju,” izjavio je Jimmy Pike, potpredsjednik, znanstveni savjetnik i glavni IT arhitekt u Dellu. “Napredak i inovacije koje donosi novi PowerEdge C4130 pomoći će u ostvarivanju revolucionarnih otkrića i ubrzati razvoj proizvoda i usluga vodećih IT kompanija.”

“Obrazovne institucije i industrije širom svijeta koriste IT tehnologije visokih performansi kako bi pomicale granice inovacija i razvoja proizvoda,” rekao je Charles Wuischpard, potpredsjednik, Data Centre Group i generalni direktor Workstations and High Performance Computing u Intelu. “Da bi se uspješnije natjecale na svjetskom tržištu, organizacije trebaju visoke performanse i skalabilnost za rješavanje modernih kompleksnih izazova. Koristeći Intel® Xeon® procesore i Xeon Phi koprocesore, Dellov novi PowerEdge C4130 pomoći će korisnicima u rješavanju najvećih izazova.”

“Većina korisnika IT tehnologija visokih performansi okreće se konfiguracijama s većom gustoćom grafičkih procesora kako bi potaknuli otkrivanje i inovacije u procesiranju seizmičkih podataka, procesiranju signala i slika, kompjuterskoj kemiji i strojnom učenju,” naglasio je Sumit Gupta, generalni direktor Tesla Accelerated Computing u NVIDIA-i. “ Dell PowerEdge C4130 je jedinstvena platforma koja sadrži četiri Tesla K40 ili novi Tesla K80 dual-GPU akcelerator u kompaktnoj 1U formi, a vrlo fleksibilnom arhitekturom koja maksimizira performanse aplikacija s NVIDIA GPU Directom.”

 

Dell PowerEdge C4130 bit će dostupan širom svijeta od 2. prosinca 2014. godine.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …