19 svibnja, 2024 2:15 pm

Cayin Pearl 30i s KT-170

Kako bismo obilježili 30. godišnjicu Cayina, predstavljamo Pearl 30i, vrhunsko cijevno integrirano pojačalo s ekskluzivnim dizajnom: Pearl 30i se sastoji od dva posvećena i savršeno usklađena dijela kućišta.

Piše: Darko Brlečić

Jedan sadrži kompletnu tehnologiju pojačala, dok je drugi namijenjen isključivo napajanju. Ovdje rade četiri energetska transformatora. Lijevi i desni kanal jasno su odvojeni jedan od drugoga i neovisno se napajaju visokim i niskim naponom. Strogo odabrane komponente i dobro promišljen raspored stupnjeva pojačala osiguravaju vrhunsko iskustvo na potpuno novoj akustičnoj i vizualnoj razini.

Kućište i optika

Dvije jedinice Pearl 30i mogu se postaviti jedna na drugu ili jedna pored druge. Jedinstveni dizajn novog perjanice Cayina posebno je naglašen u rasporedu tornja. Crna prednja strana i lepezasta obloga dijela pojačala daju Perlu 30i izgled koji se odmah pamti i daje dojam da ovdje imate nešto posebno. U sredini je tipka za glasnoću koja se može beskonačno podešavati u 106 koraka. Interni kontroler JRC Muses 72320V osigurava preciznu kontrolu odabira razine.

Neposredno iznad je elegantna drvena obloga. U njemu su ugrađena četiri preklopna prekidača i VU mjerač. Ovi prekidači se koriste za uključivanje i isključivanje VU mjerača i njegovog pozadinskog osvjetljenja, promjenu boje i načina rada te odabir ulaznog kanala. Prednju stranu zaokružuje zaslon s informacijama o trenutno odabranom kanalu.

Odvojena kućišta za optimalno napajanje

Kako bi optimalno pokretali komponente, Cayin programeri su prepustili napajanje ovog ekskluzivnog pojačala vanjskom kućištu. Ovdje se struja dijeli na lijevi i desni kanal i učinkovito obrađuje dva transformatora snage. To znači da su stupnjevi pojačala koji su gladni energije dizajnirani za visoki napon kao i komponente dizajnirane za niski napon optimalno napajani. Iz spomenute energetske jedinice prerađena električna energija se zatim prosljeđuje u jedinicu pojačala preko odgovarajućih izlaza i isporučenih kabela, koji su posebno dizajnirani za tu svrhu. Opremljen SF20 konektorima, 7-pinskom konfiguracijom i posrebrenim 6N bakrenim kabelom, Cayin pruža optimalne uvjete za učinkovito korištenje Pearl 30i u skladu s performansama.

Cijevi za optimalan zvuk i savršen prednapon

Cijevi Pearl 30i nalaze se na vrhu kućišta. Oni su akustično srce i vizualni vrhunac integriranog pojačala. Dvije cijevi Mullard CV4004/12AX7 omogućuju predpojačavanje signala. U pogonskoj fazi, četiri TungSol 6SN7GTB jedinice na porculanskim bazama brinu se za daljnju obradu signala. Tek tada se prelazi na završnu fazu. Završni dodir daje osam KT-170 cijevi. Ovdje se signal dovodi do izlazne razine korištenjem Class AB1 push-pull procesa. Namoti bakrenih žica visoke čistoće u izlaznim transformatorima okružuju Z11 audio-grade silikonske čelične ploče kako bi se osigurala izvrsna čistoća signala. Sofisticirani auto-bias krug osigurava savršenu postavku biasa. Time se osigurava optimalan rad i najdulji vijek trajanja cijevi. Rad se nadzire optičkim indikatorom za praćenje prednaprezanja. Ako se otkriju te nepravilnosti, pojačalo se prebacuje u siguran način rada kako bi se greške mogle tražiti bez opasnosti.

Zvuk po vašem izboru

Prilikom emitiranja signala možete birati između dva načina rada: Triode način rada nudi harmoničan, mekan zvuk. Ova pretpostavka posebno se preporučuje za instrumentalnu glazbu i djela u kojima su glasovi i pjevanje posebno važni. Međutim, za veći potencijal performansi preporučuje se ultralinearni način rada; on je prikladniji za dinamičnu glazbu. Daljnja podešavanja zvuka moguća su odabirom boje. Dinamički način rada obećava gušći, puniji zvuk, dok soft postavka nudi mekši zvuk. Naravno, na kraju uvijek odlučuje osobni ukus. Međutim, opisane opcije vas pozivaju da otkrijete svoj omiljeni zvuk. Sve te postavke, uključujući odabir ulaza i kontrolu glasnoće, mogu se, naravno, napraviti i sa sofe pomoću daljinskog upravljača koji je uključen u opseg isporuke.

Raznovrsne veze

Kako bi Pearl 30i postao sveobuhvatno središte hi-fi sustava, Cayin nudi niz priključaka. Signali dovedeni preko ukupno četiri para linijskih ulaza ili simetričnog XLR ulaza prolaze kroz kompletnu obradu signala. Međutim, ako želite koristiti vlastito pretpojačalo, pronaći ćete RCA predulaz i simetrični XLR predulaz. Koji je ulaz trenutno odabran prikazuje se na velikom matričnom zaslonu. Na strani izlaza, Pearl 30i također ima dva priključka za spajanje na aktivne subwoofere. Izlazi za zvučnike s impedancijom od četiri ili osam ohma nalaze se s unutarnje strane pored utičnica za spajanje dviju komponenti. Izlazna snaga je 145 W RMS/kanal u triodnom modu. U ultra-linearnom načinu rada osigurano je 230 vata po kanalu.

https://cayin.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …