15 srpnja, 2024 11:04 pm

Canon predstavlja kompaktni filmski servo objektiv

Canon CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S (2)

Canon predstavlja CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S, novi filmski objektiv iz serije Cinema EOS sa servo funkcionalnošću. Dizajniran za profesionalne korisnike i napredne amatere koji koriste kamere s jednim senzorom velikog formata, taj objektiv upotpunjuje Canonovu ponudu filmskih servo objektiva, prateći korake modela CN7x17 i CN20x50. Najnoviji dodatak nudi savršenu ravnotežu između operativnosti te izuzetne preciznosti i kvalitete, dajući snimateljima mogućnost bilježenja vrhunskih snimki.

Objektiv je opremljen servo mehanizmom koji se napaja putem EF priključka i podržava snimanje „iz ruke“. Za veću svestranost Canon predstavlja i ZSG-C10, opcionalno zasebno zum hvatište, savršeno za korištenje s ručnim držačima. Canon objavljuje i besplatno ažuriranje programske opreme filmskog servo objektiva CN7x17, dodajući mu Dual Pixel CMOS AF, Push Auto Iris i indvidualni ili kontinuirani automatski fokus prilikom korištenja s kamerama Canon Cinema EOS C100 i C300[i].

4K optičke performanse

Canon CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S (1)Temeljen na Canonovoj tradiciji u optičkom dizajnu i performansama, CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S nudi rezoluciju koja odgovara 4K i stvara slike izuzetno visoke kvalitete. Žarišna daljina 18-80 mm odgovara rasponu zuma od 4,4x i stabilan T-broj 4,4 zadržan kroz cijeli raspon zuma, od središta prema rubovima. Zahvaljujući Canonovoj stabilizaciji slike s trima načinima rada, objektiv osigurava potpunu  stabilnost čak i tijekom snimanja „iz ruke“, što je savršeno, primjerice, za snimatelje vjenčanja. CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S opremljen je i dijafragmom s devet listića koja daje omiljeni efekt „bokeh“ i uravnoteženih je boja, kao i drugi objektivi iz serije Cinema EOS.

Masom od svega 1,2 kg, CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S Canonov je najmanji i najlakši filmski servo objektiv dosad, pružajući trenutnu prednost snimateljima u pokretu, poput onih koji snimaju novosti ili intervjue. Kompaktne dimenzije i masa omogućuju da se koristi prilikom snimanja s bespilotnih letjelica ili na diskretnim ili ograničenim lokacijama. Vrlo je jednostavan za upotrebu i smanjuje potrebu zamjene objektiva, što otvara niz mogućnosti za snimatelje koji rade sami.

CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S pruža izuzetne servo performanse budući da je servo jedinica ugrađena u kućište, pa omogućuje precizno digitalno zumiranje. Snimatelji dokumentarnih snimki ili filmova mogu postići najveću brzinu i odziv neprimjetnim prebacivanjem između automatskog ili ručnog fokusiranja i zumiranja. Za korisnike koji upotrebljavaju rameni držač ili snimaju „iz ruke“ u problematičnim položajima, ZSG-C10 je savršen dodatak – hvatište se jednostavno spaja na bok objektiva, pružajući jednostavnu integraciju i upravljanje zumom.

Objektiv je minimalno podložan neželjenim promjenama žarišne daljine („focus breathing“) zahvaljujući unutarnjem sustavu za fokusiranje u tri skupine. Korisnici mogu brzo promijeniti fokus bez gubitka kuta gledanja, što je savršeno za snimatelje brzih scena poput onih u oglasima ili korporativnim filmovima.

[i] Ažuriranje programske podrške ovise o funkcionalnosti kamere; kompatibilne su s originalnim i modelima druge generacije (Mark II) kamera Cinema EOS C100 i C300

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SONY ALPHA 7 IV

Japanski Sony ne miruje ni kada su klasični foto aparati u pitanju. Pogledajmo istini u …