18 lipnja, 2024 5:43 am

Alibaba zapošljava 5000 radnika

Jedna od najbogatijih kineskih kompanija Alibaba planira da u svoje odeljenje za cloud računarstvo zaposli 5,000 novih radnika, jer je epidemija Korona virusa povećala potražnju za ovom oblašću.Iz Alibabe poručuju da će novi radnici biti zaposleni u oblastima koje uključuju mreže, baze podataka, servere, čipove i veštačku inteligenciju. Alibaba je najveći cloud provajder u Aziji i treći po veličini u svetu, pa će povećanje zaposlenih značajno uticati na raspodelu snaga na tržištu.

Koliko će to značajno uticati na digitalnu transformaciju kompanija u Kini, govori podatak da će umesto vremenskog okvira od tri do pet godina, sada sve biti završeno do kraja ove godine.Alibaba se obavezala da će potrošiti blizu 28 milijardi dolara naredne tri godine za igradnju više centara za prenos podataka. Prihod od cloud računarstva iznosi oko 5,7 milijardi dolara, što je povećanje za 62% u odnosu na prošlu godinu.Mnogi zbog epidemije Korona virusa otpuštaju radnike,što kompanijama poput Alibabe nije slučaj, jer potreba za njihovim uslugama raste. Među ovakvim firmama nalaze se i Slack, Zoom,i mnoge druge.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …