24 srpnja, 2024 1:21 am

Akcija Branka Šubića “Od Vukovara do Petrinje u 5 etapa”

Unatoč paklenim vrućinama i rekordnim temperaturama koje vladaju ovih dana, Branko Šubić svoju akciju ZA BRANITELJE: OD VUKOVARA DO PETRINJE U 5 ETAPA odrađuje prema planu. Nakon što je u utorak krenuo iz Vukovara i prehodao 62 km do Vrpolja, u srijedu je prevalio novih 57 km od Vrpolja do Oriovca. Jučer je uspješno odradio i treću dionicu u kojoj je prešao 51 km od Oriovca do Okučana.

– Uvjeti su strahovito teški, stalno hodam po asfaltu ili po betonu koji isijavaju toplinu. Jedine ozbiljnije teškoće zadaju mi grčevi u listu lijeve noge te žulj na malom prstu desne noge, ali nadam se da ću izdržati i odraditi akciju do kraja. Zahvaljujem se svima koji me prate i daju mi podršku, od ljudi koje srećem dok hodam, do poruka podrške na društvenim mrežama – rekao je Šubić po dolasku u Okučane.

Ukupno je u tri dana prehodao 170 km, a na cesti je proveo 32 sata po temperaturama koje su nerijetko dosezale 40° C. Preostale su mu za odraditi još dvije dionice, današnja od 45 km od Okučana do Kutine, dok će sutra imati noćno hodanje. Naime u jedan sat u noći će krenuti iz Kutine do 50 km udaljene Petrinje u koju treba stići do 9:00 sati ujutro zbog ceremonije proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Digitalna televizija u kablovskoj mreži-Kerman

Autor: Marina Barić   Digitalna televizija u kablovskoj mreži – Kerman Kerman je poduzeće koje …