15 srpnja, 2024 11:35 pm

LG konačno sa prvim telefonom s OLED FullVision zaslonom

Sljedeći LG-ev flagship bit će prvi uređaj s plastičnim OLED FullVision zaslonom koji donosi vrhunski prikaz i postavlja novi standard u segmentu zaslona mobilnih uređaja. LCD FullVision zaslon je predstavljen na uređaju LG G6 ranije ove godine, a zaslon na LG-evom sljedećem flagshipu bit će prvi OLED zaslon na mobilnom telefonu još od modela LG Flex 2 u 2015. Osim tankog profila i izvrsnog prikaza, OLED zasloni na mobitelima su idealni za virtualnu stvarnost koja predstavlja jedno od najbrže rastućih područja u industriji pametnih telefona.

Potrošači traže sve veće zaslone u manjim kućištima, a LG-ev FullVision zaslon je ključan u širenju trenda sve veće iskoristivosti prednje strane telefona, dok OLED predstavlja sljedeći korak u evoluciji FullVision zaslona. Ovaj 6-inčni zaslon će donijeti vjernu i jasnu sliku iznimne kvalitete te će biti najveći među LG-evim telefonima u protekle 4 godine, dok će kućište uređaja biti manje od onog uređaja LG V20. Kako bi se prednja strana telefona što bolje iskoristila, LG-ev logo je uklonjen iz donjeg dijela uređaja, a gornji i donji okvir je smanjen za 20, odnosno 50 posto u usporedbi s V20.

Prikaz je na ovom QHD+ (1440 x 2880) OLED zaslonu s 4,15 milijuna piksela dodatno poboljšan u odnosu na LCD FullVision zaslon. Superiornu kvalitetu slike omogućava OLED tehnologija koja prikazuje savršenu crnu i boje uz veću točnost i širi spektar boja. Uz algoritme za optimalan prikaz koji su rezultat godina istraživanja i razvoja u OLED tehnologiju, ovaj OLED zaslon prikazuje 148% sRGB[1] prostora boja kod slika i prikaza interneta i 109% DCI-P3[2] prostora boja za digitalno kino. Još jedna prednost ovog zaslona je vrijeme odziva koje je značajno brže nego kod LCD-a. Tako nema „zaostajanja“ slike što je važno za akcijske filmove i virtualnu stvarnost. Uz podršku za HDR10, gledanje kompatibilnih filmova i videozapisa na ovom zaslonu predstavlja potpuno drugačije iskustvo.

Kako će zaslon na ovom novom telefonu biti temeljen na plastičnom OLED-u – tzv. P-OLED tehnologiji – rubovi se mogu zakriviti za postizanje ergonomskog dizajna i praktičnije držanje u ruci. Inače, P-OLED podrazumijeva smještanje piksela na plastični supstrat koji je puno jači od staklene baze. Zaslon štiti Corning® Gorilla® Glass 5 s tehnologijom otpornom na udarce. Uz naprednu tehnologiju inkapsuliranja i skeniranja piksela, P-OLED u ovom uređaju nema problema s tzv. burn-in efektom koji se ranije povezivao s OLED-om. Inkapsuliranje sprječava oksidaciju piksela te se pomoću LG-eve tehnologije za skeniranje piksela na svaki piksel primjenjuje niža energija, što dodatno pomaže uštedi baterije.

 

[1] sRGB je prostor boja koji su kreirali HP i Microsoft kao standard za monitore, pisače i internet od 1996.

[2] DCI-P3 je prostor boja koji je predložio Digital Cinema Initiative (DCI), organizacija koju vode najveći holivudski studiji, a većinom se koristi kao standard za bogatstvo i točnost boja u filmovima.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Linija Philips monitora E1 dobiva četiri nova modela bogata značajkama za poboljšanje produktivnosti i optimalnu učinkovitost

Ugodni oku Philips 27E1N1800A, 27E1N1800AE, 27E1N1900AE i 32E1N1800LA monitori su opremljeni 27”/68,6 cm ili 32”/80 cm 4K UHD uglađenim zaslonima elegantnog …