24 srpnja, 2024 2:52 am

Što je Mini LED?

Izraz “Mini LED” koristi se za opisivanje najnovije tehnologije u TV zaslonima koja koristi manji LED čip za proizvodnju iste svjetline kao i veći čip.

Piše: Darko Brlečić

Ovaj minijaturizirani dizajn omogućuje finiju kontrolu razina osvjetljenja, što ga čini idealnim za korištenje u kućnoj i komercijalnoj rasvjeti. Manja veličina čipa omogućuje veću gustoću LED dioda, što povećava količinu svjetlosti koju proizvodi svaka jedinica. Mini LED koristi mnogo manjih dioda—svaka ispumpava mnogo različitih boja umjesto samo jedne—kako bi se svaki subpiksel pojedinačno! To nam omogućuje stvaranje slika sa življim bojama nego ikad prije.

Ovo također omogućuje proizvođačima da smanje troškove smanjenjem količine materijala koji se koristi u njihovoj proizvodnji. Mini-LED čip također je idealan za upotrebu u malim, prijenosnim uređajima kao što su prijenosna računala ili mobilni telefoni, gdje je prostor na prvom mjestu. Tehnologija omogućuje proizvođačima da svoje proizvode učine tanjim i lakšim nego ikad prije, što ih čini privlačnijim potrošačima. Mini LED također je idealan za upotrebu u vanjskim primjenama kao što su ulična i sigurnosna rasvjeta. Budući da se LED čip može proizvesti u većoj gustoći, on pruža jače osvjetljenje uz manju potrošnju energije od tradicionalnih tehnologija osvjetljenja. Najpoznatiji predstavnici koji koriste Mini LED su Samsung, TCL, Philips. S vremenom će se taj broj povećati.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …