15 srpnja, 2024 10:11 pm

Sony World Photography Awards

Sony World Photography Awards

Otvorene prijave za jubilarni deseti Sony World Photography Awards

Ovoga lipnja počinje novi ciklus prijava za sudjelovanje na najvećem svjetskom natjecanju u fotografiji, Sony World Photography Awards, koje ove godine slavi 10. rođendan. Natječaj je otvoren kako za profesionalne fotografe, tako i za amatere, a svake godine nagrađuje i promovira najbolje fotografije autora iz cijelog svijeta.

Sony World Photography Awards logoVrlo smo ponosni što ove godine obilježavamo desetogodišnjicu. Od osnivanja 2007. godine, ovo natjecanje je naraslo po veličini, ali i po vjerodostojnosti. Počašćen sam što su neafirmirani autori diljem svijeta uspjeli iskoristiti nagrade te pokrenuti svoje karijere, dok su profesionalci proširili mrežu kontakata. Ostajemo posvećeni izazivanju fotografa u pomicanju granica kreativnosti i u narednom periodu“, ističe Scott Gray, glavni izvršni direktor Svjetske organizacije za fotografiju, osnivač ovog prestižnog natjecanja.

Autori mogu besplatno prijaviti svoje radove u bilo kojoj od četiri kategorije natjecanja – profesionalna, otvorena, za mlade fotografe te za studente fotografije – putem web stranice www.worldphoto.org. Fotografi iz iste zemlje se automatski kvalificiraju za Nacionalnu nagradu te zemlje. Redizajnirana web stranica natjecanja pruža izuzetnu vizualnu platformu, a sam proces prijave jednostavniji je nego ranije. Detalje o svim kategorijama možete pronaći ovdje.

 „Dobiti nacionalnu nagradu kao dio Sony World Photography Awards-a, jednog od najvećih fotografskih natjecanja na svijetu,  posebno je postignuće za moju fotografsku karijeru“, izjavio je Petar Sabol, dobitnik Nacionalne nagrade za Hrvatsku na prethodnom izdanju natjecanja.

Sony World Photography Awards nudi niz pogodnosti za pobjednike:

  • najnovija Sony digitalna oprema
  • 000 američkih dolara za Fotografa godine
  • 000 američkih dolara za pobjednika u otvorenoj kategoriji
  • najbolja Sony digitalna oprema dobitnicima Nacionalne nagrade
  • izlaganje na izložbi Sony World Photography Awards u Londonu
  • predstavljanje fotografije u godišnjoj publikaciji natjecanja
  • popraćenost od strane medija širom svijeta

Prošlogodišnje natjecanje privuklo je rekordnih 230.103 prijava iz 186 zemalja. Za Fotografa godine u profesionalnoj kategoriji proglašen je Asghar Khamseh za seriju fotografija Vatra mržnje, dok je Nacionalnu nagradu za Hrvatsku osvojio Petar Sabol za rad Vodomar u akciji.

Imena finalista natjecanja Sony World Photography Awards 2017 bit će objavljena 28. veljače, pobjednici otvorene kategorije te dobitnici Nacionalnih nagrada bit će poznati 28. ožujka, te svi ostali pobjednici 20. travnja 2017. godine. Radovi finalista i pobjednika biti će predstavljeni na izložbi u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu, koja će trajati od 21. travnja do 7. svibnja sljedeće godine.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SONY ALPHA 7 IV

Japanski Sony ne miruje ni kada su klasični foto aparati u pitanju. Pogledajmo istini u …