23 srpnja, 2024 10:27 pm

Sharp sa odličnom cijenom 8K televizora

Prošli tjedan je Sharp iskoristio pre-IFA Global Press održavanje kako bi objavio cijenu svog Aquos 70“zaslona spuštenog na 11.199 € za Europske kupce. Televizori će biti u trgovinama do kraja travnja dostupni diljem Europe i Rusije.

Sharp omogućuje veće zaslone kod kuće i potrošač želi veće zaslone kod kuće. Prije deset godina tipični TV bio je standardni 32-inčni “Full HD” TV. Uvođenjem 4K uspjeli smo zadržati istu udaljenost [između gledatelja i televizora] s 4x puta većim zaslonom i mogli biste instalirati mnogo veći zaslon i to se događa, a sada za 8K, gdje duplo dijagonalno opet i stavite 4x puta zaslon u istom prostoru. 8K je uvjet za uživanje u 70-inčnim ekranima kod kuće, a 120-inčni i 130-inčni zasloni postat će stvarnost, jer 120-inčni zaslon na 8K TV-u ima istu gustoću piksela kao 32-inčni zaslon, pa 8K veliki zaslon može lako zamijeniti 32-inčni “, Lang dodaje,

Što se tiče sadržaja, zašto trebamo 8K? Moramo biti iskreni, jer je na početku upscaling najvažniji dio ove televizije, kako bismo bili sigurni da se svi dostupni 2K i 4K sadržaji danas mogu uživati ​​- razvili smo naprednu tehnologiju.

Sharp pruža profesionalne 8K kamere u studijima. YouTube podržava hosting i reprodukciju sadržaja od 8K više od dvije godine, a Netflix sa Lost in Space u 8K. NHK u Japanu testno emitira 8K sadržaja jedan sat dnevno i snimit ćemo Francuski Open u kombinaciji s Francuskim televizijama.

Lange je rekao da Sharpove nove 8K kamere (prikazane u NAB ranije u travnju) mogu nositi 60 fps, ali troše 1 TB pohrane za svakih 10 minuta videozapisa.

Koliko će se ta prijenosna emitiranja zapravo prenijeti, još je nejasno. NHK će dodati dnevni sadržaj u 8K od ​​1. prosinca ove godine.

Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …