25 srpnja, 2024 5:47 pm

SES preko satelita predvodi HDTV razvoj

 

SES najveći pružatelj HDTV programa s rastom od 14% u Europi u 2016.

SES SA nastavlja predvoditi razvoj televizije visoke razlučivosti (HDTV) predstavljajući najveću HD i Ultra HD (UHD) platformu. U 2016., broj HD programa SES satelitske flote porastao je za 7% na 2.495 programa. Danas, 33% od svih 7.538 programa SES flote je u HD rezoluciji, a SES također nosi 27% svih HD programa na globalnoj razini. Osim toga, više od 60% svih programa SES flote sada se emitira pomoću kompresijskog MPEG-4 standarda.

Trend sve većeg prodiranja HDTV-a u Europi je bio glavni pokretač cjelokupnog HDTV razvoja tvrtke SES, gdje je broj HDTV programa porastao za 14% na više od 750 programa. Ovakav učinak dopunjen je HDTV rastom širom američkih kontinenata.

SES također zadržava svoj snažan zamah uvođenjem trgovačkih ugovora koji su osigurani za 21 UHD program, u usporedbi s osam programa prošle godine. SES danas emitira gotovo 50% svih UHD programa prenošenih satelitskim putem na globalnoj razini.

U 2016., stjecanjem tvrtke RR Media, a time i stvaranjem MX1 kroz spajanje sa SES Platform Services, podržana je ekstenzija tvrtke koja je bez premca na tržištu na području HDTV i UHD programa širom Europe i Sjeverne Amerike, kao i daljnje širenje video poslovanja SES-a na brzorastućim tržištima u razvoju.

Lansiranje SES-9 satelita i daljnji razvoj HD i Ultra HD poslovanja tvrtke SES također su važni čimbenici koji podupiru rast na azijskim tržištima, gdje tvrtka primjenjuje svoju diferenciranu strategiju. Lansiranje SES-10 i SES-15 kasnije ove godine omogućit će daljnji potencijal rasta za američka tržišta.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Viber u Hrvatsku uvodi “zaštitu poziva”

Poznata kompanija za pružanje usluga komunikacije preko audio i video poziva, slanje poruka Rakuten Viber …