18 srpnja, 2024 10:51 am

SES pokreće 5G satelitski demo

SES širi svoje napore na podršci razvoju 5G kao dio SES-ovog ARTES projekta, SATIS5, gdje će omogućiti demonstracije satelitske zemaljske integracije za 5G mreže.

Infrastruktura testbed će sadržavati SES-ovu flotu Zemljinih Geostacionarnih orbita (GEO) i satelita Zemlja Orbit (Medium Earth Orbit, MEO) koja će biti integrirana s zemaljskim mrežama i najsuvremenijom tehnologijom. Osim pružanja svemirskog segmenta, sjedište SES-a u Luksemburgu također će ugostiti SATis5 testni čvor s prototipovima mreža za satelitsku integraciju, zajedno s ostalim čvorovima smještenim u Berlinu i Erlangenu, te dodatni prijenosni čvor.

SATIS5 će djelovati kao puteljak najbolje prakse za pokuse, putem demonstracija uživo 5G satelitskih slučajeva kao što su poboljšani mobilni širokopojasni pristup (eMBB) i veliki scenariji upotrebe Interneta stvari (mIoT). Demonstracije, koje će započeti 2018., predstavit će mogućnosti satelitske integracije u mješavini infrastrukture za 5G i poticati usvajanje satelita kao dio 5G arhitekture. Osim toga, SATis5 testbed podržava 5G standardizacijske inicijative, uključujući 3rd Generation Partnership Project (3GPP).

“Vrlo smo uzbuđeni zbog ovog razvojnog i demonstracijskog projekta ESA 5G testa, jer nam donosi još jedan korak približavanju sljedećoj generaciji komunikacijskih mreža”, rekao je John-Paul Hemingway, izvršni potpredsjednik proizvoda, marketinga i strategije za SES mreže. “Naša opsežna flota pruža performanse i neusporedivu pouzdanost, uspješno nadopunjuju zemaljske mreže. Ovo je neophodno u pružanju maksimalne pokrivenosti i kapacitetu usluga za 5G. “

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …