25 srpnja, 2024 5:14 pm

Satelit Astra 1P (19,2 E) uspešno lansiran

Novi satelit Astra 1P uspešno je lansiran raketom Falcon 9 sa svemirske stanice Cape Canaveral na Floridi 20. juna . Astra 1P će sleteti na orbitalnu poziciju 19,2 °E . Zbog lošeg vremena na Floridi, lansiranje je otkazano već dva puta. Astra 1P (SES-24) Ku-band satelit će proširiti i poboljšati SES-ove mogućnosti na 19,2°E, i isporučivaće ​​sadržaj javnim i privatnim emiterima, sportskim organizacijama.

Satelit Astra 1P će  osigurati isporuku HD sadržaja  pretplatnicima HD+, Sky, Canal+, Telefónica i RTL-a i satelitske platforme SES u Nemačkoj.Satelit je pravila kompanija Thales Alenia Space, Astra 1P je zasnovana na 100% električnoj Spacebus NEO platformi i sadrži 80 transpondera koji mogu  isporučiti 500 HD TV kanala. Ovo će biti najjači satelit  na 19,2°E , koji će zameniti postojeća četiri satelita .

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …