24 srpnja, 2024 2:26 am

Hisense ušao u 8K udruženje

·

Proizvođač pametnih televizora Hisense pridružio se udruženju 8K (8KA).Ovim činom  Hisense staje uz rame drugim vodećim kompanijama  posvećenim rastu 8K ekosistema.“Hisenseovo članstvo u 8K udruženju predstavlja pomak u  misiji poboljšanja iskustva kućne zabave,” rekao je David Gold, predsednik Hisense Americas i Hisense USA. „Želimo da doprinesemo 8K ekosistemu i sarađujemo sa drugim liderima u industriji kako bi ubrzali integraciju 8K tehnologije u iskustvo kućne zabave”.

”Kompanija ulaže u istraživanje i razvoj radi poboljšala rezolucije i kvaliteta slike svojih pametnih televizora . Članstvo će omogućiti kompaniji značajan uticaj na razvoj i primenu 8K tehnologije.“Hisense svojim ulaskom u 8K udruženje proširuje naš kolektiv lidera u industriji,” rekao je Mike Fidler, izvršni direktor 8KA. U 8KA udruženju nalaze se još kompanije : Panasonic, Samsung, TCL, Google, Intel i Xperi.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …