18 srpnja, 2024 9:36 am

Philips Ambilight TV

Želite najbolju kvalitetu slike, ali biste li se odlučili za OLED, Mini LED ili LED model? Koliko je važna kvaliteta zvuka? Koji HDR formati su vam potrebni i jesu li pokrivene sve značajke igranja? Pa, Philips TV ima nove vrhunske OLED, Mini LED i LED modele koji bi Vas mogli zaintrigirati.

Piše: Darko Brlečić

Za one koji tek trebaju iskusiti jedinstveni užitak Ambilighta, dopustite nam da objasnimo- što je u stvari Ambilight.

Ambilight je niz atraktivnih  LED dioda postavljenih na stražnjoj strani TV-a okrenutih prema gore i van na strane. Ove LED diode mogu se postaviti da daju pristrano osvjetljenje koje smanjuje naprezanje očiju (svojedobno testirano u njemačkoj) te povećava percipirani kontrast, između ostaloga  sustav Ambilight je još bolji kada je postavljen da dinamički prati ono što gledate, proširujući akciju na zid oko TV-a kao svjetlo u boji. Da, Ambilight izgleda nevjerojatno, ali to je više od čistog spektakla.

Nova generacija Philips Ambilight televizora uključuje nove OLED i OLED+  modele, PML modele i sasvim nove Mini LED modele.  Svi zapravo imaju Ambilight sljedeće generacije. Ovo uključuje svjetlije LED diode koje mogu podnijeti još veći raspon boja i mogu se kontrolirati pojedinačno, što rezultira uzbudljivijim, ali i preciznijim Ambilight iskustvom koje povećava uranjanje na način na koji drugi televizori ne mogu parirati.

Nova generacija Philips televizora uključuje  P5 AI procesor 7. generacije ima brojne nadogradnje, od kojih je najpoznatiji Ambient Intelligence V2, koji prilagođava sliku ne samo količini svjetla u prostoriji, već i preciznoj nijansi tog svjetla. Naime, to je ključno za dobivanje točne izvedbe slike bez obzira na uvjete u prostoriji. Uostalom, vrlo malo nas može gledati filmove u savršenom mrklom mraku(što nije pretjerano zdravo)   u svakom trenutku. Tu je i nova značajka Super Resolution, koja je dizajnirana kako bi sliku učinila iznimno oštrom, a istovremeno zadržala fine detalje svega što gledate. Većina algoritama za povećanje oštrine smanjuje detalje, pa je postizanje oštrine i suptilnosti na ovaj način prava stvar.

Bilo da odaberete jedan od novih  OLED modela ili model PML, ili  Mini LED verziju , naći ćete se u posjedu jedinstveno otmjenog TV-a koji će poboljšati izgled vaše dnevne sobe. Također možete biti uvjereni da ste napravili ekološki osviješten izbor, budući da je Philips TV uklonio što je više moguće plastike sa svojih televizora i pakiranja te koristi jednobojne tinte na bazi soje za svoje kutije umjesto sjajnih, šarenih dizajna. Dakle, za svakog ponešto.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Vankyo

    Od svog nastanka 2017., Vankyoova priča uvek je bila o inovacijama. Kao jedan …