18 srpnja, 2024 9:37 am

Napokon slika vrhunske kino kvalitete i u našem domu

Autor: Darko Brlečić

Panasonic_TH - 65VX100U

Panasonicovi plazma monitori TH – 50VX100U i TH – 65VX100U

Nakon godina čekanja i obećavanja raznih kompanija došao je i taj dan da se i kod nas mogu nabaviti dva vrhunska plazma monitora karakteristika koje nemaju usporedbe ni konkurencije. Modeli TH – 50VX100U (49.96″) i TH – 65VX100U (64.79″) pripadaju novoj generaciji Panasonic plazmi s kojima možete doživjeti više no stvarni kino ugođaj poradi 120% većeg opsega boja nego što je to HDTV standard, i kontrastnim omjerom od 40,000 : 1 i 60,000 : 1 uz stupnjeve gradacije od 6,144 i 7,160. Ovo su fascinantni podatci budući da je kontrast sposobnost nekog monitora u prikazu tonova, odnosno nijansi i što je on veći, slika je vjernija originalu. Na slici to znači da će se u tamnim scenama razlikovati daleko više detalja – radi toga se ističe kao podatak kako je moguće vidjeti brojne nijanse crne boje. Na ovaj se način dobiva intenzivna virtualna dubina slike i živa transparentnost. Radi usporedbe, većina boljih televizora ima kontrastni omjer oko 2-3000 : 1 (za manje upućene: kontrastni omjer je razlika između najsvjetlije i najtamnije točke na zaslonu).

Za oba modela Panasonic koristi novu generaciju plazma display panela (PDP), opremljenim s nedavno razvijenim «Dynamic Black Layer» i «Digital Colour Reality» tehnologijama. PDP monitori su se zahvaljujući ponajviše razvoju Panasonica uspjeli nametnuti kao superiorno tehničko i estetsko rješenje svim svojim dosadašnjim takmacima.

Fascinirana kritika je već ove modele plazma 18-bitnih monitora proglasila neusporedivima po kvaliteti slike, apliciranim tehnologijama i kvaliteti izrade.

Inače, Panasonic je ovom serijom monitora (ne televizora) ciljao na sve veći broj korisnika distribuiranih AV sustava unutar jedne, kućne instalacije. Pre-definirani televizijski aparati, koji imaju vlastite tunere, zvučnike i DVD/CD kombinacije pokazali su se nepotrebnim ulaganjem u postojećim multimedijalnim kućnim ili multi-room instalacijama, budući da već posjeduju distribuirani audio i video sustav, čija kakvoća zvučnika ili zvučničkih kutija, te uređaja (kada je riječ o audiofilskim korisnicima), ovisi o namjeni prostorije. To je, u vrijeme kada je brzi razvitak AV uređaja za masovnu pohranu dostigao visoku kvalitetu zapisa, od iznimne važnosti.

Ukratko: Nova era kućnog kina je počela!

Ustupio: AudioCinema Art

Review Overview

Ukupan dojam

Ukupan dojam

Nije manje vrijedno istaknuti da je Panasonic ova dva plazma monitora pustio u prodaju tek odnedavno kroz izabrane u mreži video specijalista. Ekskluzivna prodaja ovoga Pansonic programa (Premiere serija) kod nas je povjerena tvrtki AudioCinema Art u čijem se zagrebačkom salonu (Mesnička 9) možete uvjeriti u kvalitetu slike reproducirane putem većeg TH-65VX100U modela.

User Rating: Be the first one !

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

PRIHVATLJIV LIFESTYLE

SAMSUNG 43″ LS05T The Sero 4K Smart TV Autor: Darko Brlečić Dugo vremena su lifestyle …