18 srpnja, 2024 11:08 am

LINN 360

U godini kada obilježava svoju 50.godišnjicu, Škotski Linn je predstavio novu razinu kvalitete s novim vrhunskim zvučnikom za koji tvrdi da je proizvod s najnižom razinom zvučne distorzije.

Piše: Darko Brlečić

 Linn 360, neobičan naziv za obljetnički model. U kompaniji tvrde da je novi model plod razvoja svega , počevši od kabineta, vrste ugrađenog materijala, skretnice pa sve do finog tuninga.

Prvo što upada u oči je fizički izgled novog modela. Kućište oblikovanog oblika, koje je izgrađeno od pomno  presavijenih 3D laminata i ima prednju pregradu koja seže točno oko svake strane zvučnika, može se završiti u jednoj od pet boja – Clyde Built (mat siva), Single Malt (jantarna). ) ili Linn Heritage (sjajna crna) iz The Glasgow Collection, ili Piano Black ili Alpine White iz The Classic Collection.

Zaokruženost prednje pregradne strane  zajedno s ujednačenim postavljanjem pogonskih jedinica i koncentričnim lukom, surround oblogom koja uključuje valovod odabrani su za optimalnu disperziju u svakom smjeru.

Gore postavljeni  19 mm kupolasti visokotonac od berilija u kombinaciji sa srednjotonskom membranom od ugljičnih vlakana, za zvučnu manipulaciju   tako da je distorzija koju inherentno proizvodi gurnuta iznad onoga što čuje ljudsko uho. Dubokotonske  frekvencije isporučuju i gornje i donje bas pogonske jedinice od aluminij-magnezijeve legure, s parom donjih bas drajvera koji mogu proizvesti veći raspon.

Optimizacija ovog zvučnika izvršava se uz implementaciju Linn Exakt digitalnog sustava zaduženog za korekciju prostorne akustike. Linn 360 zvučnik donosi najnoviju tehnologiju pojačala, Adaptive Bias Control, koja funkcionira u stvarnom vremenu kako bi eliminirala izobličenja pojačala.

Dostupne su i dvije verzije 360. Prva je Exakt Integrated varijanta 87,500 funti,  koja  sadrži sve sklopove skretnice, DAC i pojačala unutar zvučnika, a dizajnirana je za korištenje s Linn DSM mrežnim playerom. Drugi je Passive s aktivnim basom 55,000 funti , dizajniran za korištenje s pojačalom koje nije Linn ili potpuno vanjskim Linn Exakt sustavom koji koristi Exaktbox.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Yamaha Digital Sound Projector: Inovacija u Kućnom Kinu

Kao vrsni poznavatelj audio/video segmenta iz porfelja Japanske Yamahe, mogu slobodno potvrditi da nije bilo …

Odgovori