25 srpnja, 2024 6:20 pm

LG Display odlučuje da ove godine neće graditi OLEDoS proizvodnu liniju

LG Display odlučio je da ove godine neće započeti investiciju i izgradnju proizvodne linije za OLED na siliciju (OLEDoS), doznaje TheElec.

OLEDoS taloži organske materijale na silicij umjesto na staklo i predstavlja tehnologiju za izradu mikrozaslona visoke rezolucije.

LG Display planira nastaviti fokusirati se na istraživanje, kao što je i radio, u doglednoj budućnosti, rekli su izvori. Tvrtka treba OLEDoS proizvodni pogon, čija će izrada koštati do 200 milijardi wona, kako bi panele opskrbila potencijalnog kupca.

Tijekom prve polovice ove godine interno je dat prijedlog da tvrtka započne s ulaganjem u proizvodnu liniju, no LG Display je na kraju odbio to. Južnokorejski proizvođač zaslonskih ploča zabilježio je slabu zaradu u posljednjim kvartalima.

Apple, koji je predstavio svoj Vision Pro MR uređaj u lipnju, također će komercijalno lansirati proizvod sljedeće godine.

Vision Pro koristi OLEDoS tvrtke Sony, koja se suočila s poteškoćama u izradi OLEDoS panela u modul gdje je zaslon povezan s čipovima i pločama.

OLEDoS je također nova tehnologija za LG Display koji je u prošlosti napravio velike OLED panele namijenjene televizorima i pametnim telefonima koji koriste plastične podloge. U međuvremenu, konkurent Samsung Display također istražuje OLEDoS tehnologije. Tvrtka razvija i RGB OLEDoS i bijeli OLEDoS s filtrima u boji, od kojih potonji razvija LG Display.

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …

Odgovori