18 srpnja, 2024 10:24 am

HAKOM i OIV dogovorili odgodu starta DVB-T2

Autor: Andrija Jovićević

Malim televizijama u Hrvatskoj možda ne odgovara prelazak na DVB-T2 jer je to investicija na koju nisu spremni jer ih prevelika cijena koju godinama plaćaju Odašiljači i vezama još više guše. Iz istog razloga ni nemamo novih televizija u zemaljskom emitiranju što je žalosno kad malo pogledamo prve susjede u blizini. Jedno vrijeme kod planiranja čak su ideje da je Hrvatskoj dovoljno samo jedan MUX na kojem bi se emitirali zemaljski kanali što je velika glupost. U stvari plan da zemaljska televizija nema mogućnosti širenja po broju televizijskih programa, ali ni višoj kvaliteti slike, dok sa druge strane provideri poput MaxTV-a i A1 nemaju takva ograničenja povečanjem brzine interneta, već će uskoro televizije tražiti da emitiraju u što većoj kvaliteti slike što je bio uvijet RTL-u da mora počet sa radom od 01.09.2019.

Prelazak koji je trebao biti 2020. sada neće biti ni 2021, nego neće biti ni 2022. Drago nam je da je HRT shvatio da se ne može borit sa HAKOM-om i OIV-om već će startat ipak HD kanal preko satelitske platforme.

U toj odgodi prelaska na DVB-T2 ni obećanja HT-a i A1 da će startati sa 5G otpada zbog dogovora HAKOM-a i OIV-a.  Još će te par godina morati gledati sliku SD kvalitete na sve većim ekranima dragi gledatelji.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TV N1 dobila nacionalnu frekvenciju u BIH

Televizija N1, koja radi u okviru kompanije United Media, dobila je nacionalnu dozvolu za zemaljsko …