24 srpnja, 2024 1:57 pm

Formula E – spektakl u Marakešu uz prijenos na Eurosportu

Nakon posjete Rick’s caffeu u Casablanci u Maroku, najbolji vozači formule E stižu južnije u Marakeš gdje će se ove subote, 13. siječnja, voziti treća utrka četvrtog prvenstva Formule E 2017/18. Oni koji su gledali prve dvije, prije mjesec dana iz Hong Konga, znaju što ih očekuje.
Prve dvije utrke u Kini bile su prepune onoga što ljubitelji auto utrka najviše vole – pretjecanja, izlijetanja, sudaranja i iznad svega prave borbe. Iako se radi o gradskim stazama, uskim i kratkim, F E je građena i koncipirana na način koji vraća nekadašnje uzbuđenje pravih auto utrka.
Od 20 vozača u Formuli E, svi su materijal za F1, bilo da su bili vrlo jaki u najjačim svjetskim utrkama, kao Nick Heidfeld, Jean Eric Vergne, Nelson Piquet jr, Sebastien Buemi ili Kamui Kobajaši, ili njihovo vrijeme tek dolazi kao što su Mitch Evans, Oliver Turvey ili Maro Engel.
U prvoj utrci u Hong Kongu je briljirao Britanac Sam Bird, a druga je imala neočekivane preokrete. Prvo se, dva kruga prije cilja, na stazi izvrtio vodeći Edoardo Mortara pa je ciljem prvi prošao Daniel Abt i proslavio pobjedu. Onda je Audijev vozač diskvalificiran zbog tehničkih nepravilnosti i pobjedu je preuzeo mladi Šveđanin Felix Rosenquist.
Kvalifikacije su u subotu u 16:00, a utrka u 17:00 na Eurosportu 1.
Uz satelitsku antenu okrenutu prema satelitu Astra 19,2 E koja je standard u velikoj većini stambenih zgrada u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina, dovoljno je napraviti pretragu kanala na satelitskom prijemniku ili televizoru koji ima satelitski (DVB-S) tuner i možete uživati u prijenosu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …