24 srpnja, 2024 2:42 am

ETRANET Grupa i OTP banka prvi u Hrvatskoj…

Andrija Jovićević

 Uvode pametne Android EFTPOS terminale u bankarsko poslovanje

Tvrtka ETRANET Grupa, hrvatski specijalist na području elektroničkih transakcija, svom dugogodišnjem partneru OTP banci isporučila je prve količine pametnih Android EFTPOS terminala.

Time je OTP banka postala prva hrvatska banka koja u svoje poslovanje uvodi EFTPOS platne terminale pokretane Androidom, koji klijentima banke, uz jednostavno i sigurno korištenje raznih ugovorenih usluga banke, olakšavaju integraciju poslovnih aplikacija na jednom uređaju.

Ove svestrane i robusne prijenosne uređaje odlikuju veliki ekran osjetljiv na dodir, brzi ispis i dugo vrijeme autonomije te sve potrebne opcije povezivanja (LTE/WiFi/Bluetooth). Jednostavnim dodavanjem baze mogu se pretvoriti u fiksni uređaj s žičnim mrežnim povezivanjem, što banci olakšava zadovoljavanje potreba klijenata koji traže fleksibilnost korištenja u jednom uređaju. Najzad, uz otpornost na pad s visine 1,5 metra te ulazak prašine i zapljuskivanje vode po standardu IP54, ovi su uređaji i ATEX certificirani, što ih čini posebno pogodnim za korištenje u okruženjima gdje postoji mogućnost eksplozije ili zapaljenja plinova, kao što su benzinske postaje, te u kemijskoj i petrokemijskoj industriji općenito.

Budući su uređaji pokretani operativnim sustavom Android, klijenti banke na jednom uređaju mogu lako integrirati vlastite postojeće poslovne aplikacije. Primjerice, kurirske službe mogu koristiti osnovnu funkcionalnost uređaja kao platnog terminala za naplatu isporuke pouzećem na terenu, dok istovremeno vozači u aplikaciji kurirske službe upravljaju rutama, preusmjeravaju pošiljke, potvrđuju isporuku skeniranjem barkoda s paketa i slično. Nadalje, ovi ATEX certificirani uređaji na benzinskim postajama mogu biti postavljeni na pojedinačnim crpkama, gdje uz kartičnu naplatu prodanih naftnih derivata bez ulaska u prostor trgovine kupac na terminalima može kupiti i bonove za mobitele, platiti račune pomoću 2D barkoda i obaviti druge radnje za koju maloprodajni servis ima već postojeće Android aplikacije.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …