15 srpnja, 2024 11:03 pm

Audioengine HD6 Premium Aktivni Zvučnički sustav

Autor: Darko Brlečić

Ae_HD6-walnut-TT
Audioengine predstavlja vrijedan posao desetljeća,a taj posao je donio rezultat u obliku visokokvalitetnog aktivnog audio sustava pod imenom HD6.

Ae_HD6-walnut-rearHD6 je premium aktivni zvučnički sustav smješten u kabinet koji je dizajniran u retro-stilu. Time se htjelo ovaj audio sustav ukomponirati u sve vrste dnevnih boravaka, ugodno za oči i uši ali bez vizualne pretencioznosti. Audioengine HD6 je vrlo jednostavan za korištenje, unutar njega se nalazi D1 DAC, Bluetooth sklop za bežično povezivanje s modernim pametnim telefonima i ostalim mobilnim napravama. Spomenuti Bluetooth sklop posjeduje mogućnost 24-bitnog Upsamplinga za kvalitetniji zvuk. Uz optički audio ulaz, HD6 posjeduje i dva analogna ulazna priključka na koji se mogu spojiti standardni izvori zvuka s time da jedan ulaz posjeduje varijabilno pretpojačalo. Naime, proizvođač napominje da se na HD6 može spojiti gramofonska integracija za jednostavno uživanje u zvuku vinila. Ugrađeno pojačalo radi u režimu A/B klase.

HD6 je dizajniran kao dvosistemski aktivni zvučnički sustav. Bas/srednjetonska jedinica od 5,5 inča sazdana je od aramida i smještena u aluminijsku košaru dok svileni visokotonac od 1 inča posjeduje neodimijski magnet a zavojnica se hladi u ferofluidu. Unutar ovog paketa se nalaze svi potrebni kabeli i aluminijski daljinski upravljač.

Ae_HD6-accessories

 

 

Info: http://audioengineusa.com/

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Yamaha Digital Sound Projector: Inovacija u Kućnom Kinu

Kao vrsni poznavatelj audio/video segmenta iz porfelja Japanske Yamahe, mogu slobodno potvrditi da nije bilo …