15 srpnja, 2024 10:31 pm

785 UHD kanala očekuje se do 2025. godine

4K-HDTV-relative-sizes

Eutelsat predviđa veliki broj Ultra HD programa preko satelita

Sljedeće godine će se vidjeti prvi komercijalno dostupnih Ultra HD televizijski kanali, rekao je Michel Chabrol, SVP novi TV format u Eutelsat-u. Claudia Vaccarone voditelj istraživanja tržišta u Eutelsat-u daje prognozu da će biti 785 UHD kanala do 2025. godine. U Europi trenutno postoje 22 UHD kanala, od toga na Eutelsat-ovoj satelitskoj poziciji Hotbird su tri UHD kanala i to su redom Funbox UHD, 4K1 i 4K2. 4KAfrica je 7E, kao i UHD kanal iz Digiturk paketa. Na 36 stupnjeva istočno nalazi se program Insight UHD, dok se Tricolor i Fashion TV UHD emitiraju u Rusiji.

Prema Eutelsatovim anketama saznajemo da 16% je već uključen u UHD, a još 15% kaže da će lansirati u 2016, dok je 60% očekuje da će pokrenuti Ultra HD uslugu u idućih pet godina. Samo jedan od četiri ispitanika je izjavilo da nisu bili zainteresirani za UHD.

Iz Insight-a vide da se Ultra HD razvoj u potpunosti razlikuje od prijelaza iz SD na HD. Penetracija UHD je ogromana u odnosu kod starta HD sadržaja. Insight TV kanal je jedan od vodećih kanala i proizvoditi do 200 sati UHD sadržaja godišnje, a sada su tu i prve četiri emisije u HDR-u.


Pogledajte vezane članke:

CLUBBING TV nekodirani 4K muzički program za mlade

Ultra HD TV satelitski programi – POPIS

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kanal za ljubitelje prirode Ambience TV na Bulgaria Sat 1.9E

Na satelitu Bulgaria Sat 1(1.9E) na kapacitetu bugarskog provajdera Neosat startovao je sa radom novi …