23 srpnja, 2024 11:29 pm

HRTi – novi „multimedijski centar“

Autor: Nino Krstačić & Andrija Jovićević

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

hr66

Vrlo vjerojatno već ste i sami čuli kako je Hrvatska Radio Televizija (HTV) predstavila svoju HRTi aplikaciju, odnosno multimedijsku platformu. Riječ je o multimedijskom sadržaju iz produkcije HTV-a, odnosno iz Televizijskog i Radijskog programa.

Za početak HRTi je zamišljen da sam korisnik izvrši registraciju, nakon čega putem iste može pristupati kompletnom sadržaju „multimedijske platforme“. Ono što nam se posebno dopalo jest gledanje Televizijskog sadržaja na zahtjev, gdje je pohranjeno mnogo TV sadržaja odnosno emisija, domaćih serija kao i filmskih naslova,1 koji su bili prikazivani u redovitom terminu na Hrvatskoj Televiziji. S druge pak strane omogućeno je pristupanje i Radijskim emisijama mnogih Radio postaja (odnosno onih koji su dio HR mreže). Mnoge radijske emisije te radijski sadržaj sadržan je u HRTi platformi, te se istome može pristupati (odnosno preslušati ga do 30 minuta unatrag, ako govorimo o slušanju „Live Stream“ sadržaja).

Nisu zaboravljene ni mobilne platforme

Posebna pažnja pridodala se mobilnim platformama (Android, iOS, Windows Phone). Same aplikaciju imaju istoimenu „HRTi“ aplikaciju koja je dostupna putem trgovina obiju platformi. Korištenje „HRTi“ aplikaciju posve je jednostavno te intuitivno.

2Isto tako prije početka samog korištenja potrebno je izvršiti registraciju (odnosno prijaviti se e-maila adresom te lozinkom, ako je ista već izvršena). Ono što nam se posebno dopalo jest mogućnost pokretanja reprodukcije određenog sadržaja te „premještanja“ istog na zaslon pametnog televizora.

Ovo nam se osobito čini korisnim recimo u uvjetima prikazivanja nekog sadržaja, većoj skupini ljudi a ne želite se „gužvati“ ispred tableta odnosno pametnog telefona. Sav sadržaj putem HRTi multimedijske platforme u potpunosti je besplatan, što je po prvi puta da neka Televizijska kuća pruža ovakav način dovođenja sadržaja do svojih korisnika.

Što se tiče korisničke podrške, ona je uvijek dostupna putem pripadajuće e-mail adrese te kroz stavku „često postavljanja pitanja“.

Na kojim smo sve uređajima testirali HRTi aplikaciju? Na svim mobilnim uređajima koji su bili na testu prošle i ove godine kod nas u Sat-Multimedia & IT portalu. Kod svakog novog testa tableta ili mobilnog uređaja probamo i aplikaciju HRTi. Ovdje ćemo dopunjavati modele na kojima će se probati aplikacija, a komentari će naravno biti uz samo recenziju mobilnog uređaja odnosno tableta.


HRTi (Web Sjedište)


Preuzimanja:
HRTi (Android)
HRTi (iOS)
HRTi (Windows Phone)

Ukupan dojam

Ukupna ocjena - 90%

90%

Ocjena

HRTi kao „multimedijski centar“ te kao zasebne aplikacije za mobilne platforme, svoj posao odrađuje vrlo dobro. No još uvijek naravno ima mjesta za dodatna poboljšanja te dorade istih. Ono što je nas na neki način „ostavilo bez teksta“ jest rad aplikacije na slabijim modelima pametnih telefona tzv. „donji tržišni razred“, no i tu se HRTi pokazao u „Zlatnom sjaju“, kako mu i priliči. Ne kažemo kako HRTi odlično te sjajno obavlja svoj posao (mjesta za dodatan rad ima) no da isti zaslužuje vašu pažnju, to svakako zaslužuje.

User Rating: 5 ( 3 votes)

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

HTC 10 – druženje s pridjevom „masivnost“

Autor: Nino Krstačić Pročitajte / Najava HTC 10 (LINK) / Proteklih nekoliko dana imali smo …