24 srpnja, 2024 1:32 am

WhatsApp pojačava zaštitu korisničkih profila

Poznata aplikacija za dopisivanje i video pozive WhatsApp uvodi nove mere za zaštitu funkcija, a među su sprečavanja “krađe” SIM kartice, zaštita od napada koji bi mogli ugroziti korisnički nalog.Kad korisnici preuzme aplikaciju WhatsApp na novi uređaj, od njih će se verovatno zahtevati da preko starog potvrde da žele prebaciti svoj nalog na novi telefon.Glasnogovornik WhatsAppa je rekao da će se funkcija Accoun Protect aktivirati samo ukoliko kompanija otkrije sumnjiv pokušaj registracije.Ukoliko korisnik nema pristup starom uređaju, moći će zatražiti slanje druge  šifre.

Bez obzira da li korisnik želi promijeniti uređaj ili ne, njegov profil će biti siguran novim pozadinskim proverama. Direktna interakcija s verifikacijskim funkcijama koje WhatsApp uvodi neće biti potrebna.WhatsApp olakšava korisnicima da potvrde da je povezanost sa drugim šifrovana. Provera veze s drugim korisnikom uključuje skeniranje QR koda ili upoređivanje broja od 60 cifara, a moguće ih je pronaći dodirom na karticu Encryption u delu kontakta “info”. Dodirom na karticu automatski će proveriti da li je konekcija sigurna.Sigurnosne funkcije će dolaziti  korisnicima WhatsAppa u narednim mesecima.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …