24 srpnja, 2024 3:07 am

Twitter ugasio 32 hiljade naloga zbog politike

Društvena mreža Twitter završila je operacije „čišćenja“ naloga koji su imali veze sa političkom propagandom.Ugašeno je 32.242 naloga iz Kine, Rusije i Turske,zajedničko im je bilo što su korišćeni za političke svrhe i na neki način su bili povezani sa državnim organima.Najveća mreža nalazila se u Kini,gde je je banovano 23.750 naloga. Twitter tvrdi da je to samo deo veće mreže u kojoj se nalazi više od 150.000 naloga. Većina tih naloga nema ili ima tek po nekog pratioca.

Iz kompanije su objavili da je u pitanju mreža koja je imala manipulativne aktivnosti, najveći broj twitt-ova bio je na kineskom jeziku. Njen cilj je bio da širi mišljenje u korist Komunističke partije Kine, a protiv politike Hong Kong-a.Sa ruskog govornog područja uklonjeneni su lažni nalozi za koje Twitter tvrdi da su upotrebljavani za promociju partije United Rusia i za napade na političke protivnike. U Turskoj je ugašena mreža naloga koji su demonstrirali podršku predsedniku Erdoganu,i služili su za napade na organizacije koje su se kritičke odnosile prema njegovoj politici.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …