15 srpnja, 2024 9:57 pm

Toshiba prodaje tvornicu senzora kamera Sonyu

Autor: Nino Krstačić

o2

Pametne telefone rangiramo u tri skupine: donji, srednji te gornji cjenovni razred. U sva tri pripadajuća cjenovna razreda, uređaji imaju segmente koji se mogu pohvaliti posebnostima, prednostima a i pokojim nedostatkom (manom).

Ova rečenica posebice je vidljiva kada se radi o pametnim telefonima gornjeg cjenovnog razreda. Svaki detalj pametnog telefona koji svojom cijenom nije dostupan svačijem džepu, želimo da bude ono posebno, da upravo radi onako kako i treba, bez zastajkivanja, mana te neprilika koje definitivno ne želimo imati.

Jedna od takvih komponenti jest i kamera, odnosno kako primarna tako isto i sekundarna. Upravo senzore kamera rade pojedini proizvođači pametnih telefona, te iste odmah isporučuju svojim konkurentima za flagship modele.

Navedimo samo primjer kako je u Samsung Galaxy S6 pametnom telefonu postavljen senzor koji je rađen pod Sony okriljem. Slično tome radi i Toshiba. Upravo ona proizvodi senzore kamera te iste te odmah šalje proizvođačima pametnih telefona, u ovom slučaju srednjeg cjenovnog razreda.

No u posljednje vrijeme Toshiba s svojim proizvodnim procesom senzora kamera ne bilježi naročiti uspjeh. Čelništvo ove Japanske tvrtke odlučilo se za prodaju pripadajućeg proizvodnog procesa. A jedan od potencijalnih kupaca koji se prvi javio jest upravo Sony.

Premda za sada nisu navedeni detalji razgovora (koji još uvijek traju). Jasno se zna kako ako do prodaje odnosno kupovine od strane Sony tvrtke dođe, kako će Toshiba proizvodni proces i tvornicu te time i radnu snagu prodati za 165 milijuna $.

U naredno vrijeme zasigurno ćemo vidjeti informacije koje kazuju kako su razgovori rezultirali. No ako Sony kupi proizvodnju senzora kamera od Toshibe, to odmah Sony rangira na višu ljestvicu, na onu na kojoj se sada Sony poznat kao proizvođač senzora kamera samo za pametne telefone gornjeg cjenovnog razreda, dok bi ovom kupovinom ušao i na ono srednjeg pa i nižeg cjenovnog razreda.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

34M2C6500

    Pripremite se za izvanredno gaming iskustvo uz impresivnu kvalitetu slike. Novi Philips Evnia 34M2C6500 monitor, obogaćen snažnim …