15 srpnja, 2024 9:54 pm

Slušalice za sladokusce

SONY  MDR-Z7

Autror: Darko Brlečić

Na spomen imena Sony prve asocijacije idu u smjeru Playstation konzola, LED LCD televizora i Xperia pametnih telefona za koje se u relevantnim medijima malo zna iako postoje tzv. promocije istih. No, malo se zna da je Sony u zadnjih desetak godina značajno obnovio audio segment kojim je dominirao 70/80 – tih godina prošloga stoljeća. Nedavno su predstavljene nove slušalice iz kategorije Hi-Res Audio, radi se o modelu MDR-Z7.

MDR-Z7 su  projektirane da reproduciraju suptilne zvukove visoke frekvencije do 100 kHz – što ih čini jedinstvenima u svijetu slušalica. Uz HD pogonske jedinice promjera 70 mm s membranama od polimera tekućih kristala i metalnim kućištima  mogućnost užitka u zvuku visoke rezolucije je neupitna.

Proizvođač se kod ovog modela odlučio za kombinaciju membrane od polimera tekućih kristala s oblogom od aluminija u svrhu pružanja što vjernijeg, preciznijeg i fluidnijeg zvuka po kompletnom frekvencijskom rasponu. To čini razliku u odnosu na konvencionalne slušalice.

Konstrukcija novih slušalica je bazirana na metalu. Tako , između ostaloga kućište, držač i nosiva traka za glavu su izrađeni od metala, dostatno fleksibilnog za potpunu udobnost. Ugrađeni meki kožni jastučići za uši oblikuju se prema slušnom aparatu slušatelja.

Radni frekvencijski raspon seže od 4Hz pa sve do 100.000Hz. Impedancija je 70 OHma, dok osjetljivost je     102 dB/mW. Navedene slušalice su dinamičke, zatvorenog tipa s neodimijskim magnetom. Cijena iznosi 5.600kn

Info: www.sony.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Yamaha Digital Sound Projector: Inovacija u Kućnom Kinu

Kao vrsni poznavatelj audio/video segmenta iz porfelja Japanske Yamahe, mogu slobodno potvrditi da nije bilo …