25 srpnja, 2024 6:45 pm

SK Hynix bi mogao povećati proizvodnju DRAM-a u prvom kvartalu

SK Hynix razmatra povećanje proizvodne proizvodnje nekih specifičnih DRAM čipova unutar prvog tromjesečja.

Piše: Darko Brlečić

To je zato što su postojali znakovi poboljšanja tržišnih uvjeta, rekao je SK Hynix Kwak Noh-jung na tiskovnoj konferenciji u Las Vegasu na marginama CES-a 2024.

Za NAND, iako tvrtka vjeruje da je najgore prošlo, oporavak je bio relativno sporiji pa će se takva razmatranja donijeti nakon sredine godine, rekao je Kwak.


SK Hynix je zabilježio tromjesečne operativne gubitke od četvrtog kvartala 2022. do trećeg kvartala prošle godine zbog pada tržišta memorijskih čipova.

SK Hynix, zajedno sa Samsungom i Micronom, odgovorio je na ovu krizu smanjenjem svoje proizvodnje. Cijene memorijskih čipova DRAM i NAND ponovno su počele rasti u četvrtom kvartalu prošle godine.

Kwak je rekao da industrija memorijskih čipova prolazi kroz vrijeme bez presedana zbog brzih promjena u gospodarstvu i geopolitičkim situacijama.

Usred ove klime, SK Hynix je bio u bliskoj komunikaciji s vladama zemalja, a također je vodio radnu skupinu za odgovor na geopolitička pitanja, rekao je izvršni direktor.

Dodao je da će širenje generativne umjetne inteligencije povećati važnost pamćenja. Ovaj i drugi napori tvrtke omogućit će joj da udvostruči svoju vrijednost sa 100 trilijuna wona na 200 trilijuna wona unutar sljedeće tri godine, dodao je Kwak.

https://www.skhynix.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Novi miniLED gaming monitor stigao je u liniju proizvoda Philips Evnia.

  Philips Evnia 32M2N6800M  dolazi s nizom značajki koje poboljšavaju iskustvo svakog gamera. Osim 31,5-inčnog IPS panela …