18 srpnja, 2024 11:01 am

Sharp planira proizvodnju OLED TV panela u Japanu

Sharp Corp planira započeti proizvodnju OLED TV panela u tvornici Sakai u Osaki u Japanu u narednim godinama, tvrtka je potvrdila lokalnim medijima ovog tjedna.

Japanski OLED televizori
Sony je pokušao (i nije uspio), Samsung je pokušao (i nije uspio), Panasonic je pokušao (i nije uspio), ali Sharp smatra da to može biti učinjeno. Ako uspije, bit će prva tvrtka koja će se pridružiti tvrtki LG.Display koja je godinama bila jedini dobavljač OLED TV panela.

Sharp Corp, danas suvlasnik Tajvanskog Foxconn-a, ovog je tjedna potvrdio Japan Timesu da planira potrošiti “oko 57,4 milijarde dolara za izgradnju proizvodnih linija za OLED u svojim postrojenjima u gradu Sakai, Osaka Prefecture i gradu Taki, Mie Prefektura “.
Sharp-u već radi najsuvremenija tvornia LCD zaslona u Sakai. Tvornica LCD zaslona 10. generacije osnovana je 2009. godine, a godinama je izrezala LCD ploče u veličinama do 100 inča. Sharp je već više od desetljeća bio na čelu nove tehnologije zaslona, ​​ali je financijske poteškoće prisiljene tvrtki da se ponovno poravnaju. Foxconn je u ožujku 2016. godine kupio 66% većeg udjela u tvrtki.

Tvrtka je već potvrdila da će proizvoditi male i srednje OLED ploče za pametne telefone, tablete i prijenosna računala. Sharp sada potvrđuje japanskim medijima da će također proizvesti velike OLED ploče namijenjene televizorima . Međutim, nije jasno kada. Prethodne glasine pokazale su da Sharp cilja na proizvodnju OLED TV ploča 2021. godine.

– “Sharp Corp planira razviti velike organske ploče za prikaz elektroluminiscencije – tanku, savitljivu svjetlosnu tehnologiju – za televizijske prijamnike”

Sharp očekuje početak masovne proizvodnje OLED zaslona u postrojenju u travnju do lipnja 2018. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=aEY2lAb9Llw

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Vankyo

    Od svog nastanka 2017., Vankyoova priča uvek je bila o inovacijama. Kao jedan …