18 srpnja, 2024 10:55 am

Samsung predstavlja prve HDR QLED Gaming monitore

Tvrtka Samsung predstavila je novi CHG90 i CHG70 zakrivljenim monitorima za gaming, koji imaju snažnu HDR tehnologiju poboljšanja kvalitete slike, dosad rezerviranu za TV prijemnike. U kombinaciji s ultra širokim dizajnom modela CHG90 i quantum dot tehnologijom modela CHG70, ova HDR integracija proizvodi realističnu, detaljnu sliku koja prezentira igre upravo onako kako su ih njihovi tvorci zamislili te značajno poboljšava doživljaj igranja s jasnijim bojama i oštrijim kontrastom.

QLED quantum dot tehnologija donosi novu metalnu jezgru koja podržava približno 125 posto sRGB spektra boja i 95 posto Digital Cinema Initiatives (DCI-P3) standarda filmske industrije za isporuku iznimno širokog raspona boja.

Samsungov CHG90 postavlja novi vizualni standard za gaming zaslone reproducirajući 32:9 omjer slike i razlučivosti 3840×1080 double full HD (DFHD) na 49-inčnom zaslonu. CHG90 igračima doslovno proširuje prostor za igranje. Svojim širokim dizajnom monitor nadmašuje industrijske standarde, a u isto vrijeme predstavlja najširi monitor u gaming portfelju tvrtke. Uz zakrivljenost od 1800R i izuzetno širok kut gledanja od 178 stupnjeva, monitor omogućava izvrsnu vidljivost sadržaja s bilo koje pozicije unutar određenog prostora. Zahvaljujući tome, igrači više ne moraju brinuti o logistici, troškovima i okviru koji prekida sliku prilikom kombiniranja više monitora manjih dimenzija kako bi dobili proširenu sliku.

Idealan za pucačke igre, utrke, simulacije leta i igre prepune akcije, CHG90 usklađuje ubrzanu frekvenciju osvježavanja zaslona (144Hz) i odaziv pokretne slike od 1ms (MPRT) s naprednom četvero-kanalnom tehnologijom skeniranja kako bi se spriječilo zamućivanje slike u pokretu i kako bi se proizvela dosljednija slika na cijelom zaslonu.

Dostupan u dijagonalama od 27 i 31,5-inča, CHG70 objedinjuje HDR i quantum dot tehnologije, a frekvencija osvježavanja zaslona od 144Hz dodatno poboljšava reprodukciju igraćeg sadržaja. Ova kombinacija nudi igračima svjetliju (do najvišeg osvjetljenja od 600 nita), jasniju (razlučivost 2560×1440 WQHD) i detaljniju igraću arenu koja ističe i najmanju vizualnu nijansu u iznimno svijetlom i tamnom okruženju.

CHG90 i CHG70 su prvi gaming monitori tvrtke Samsung s novom AMD Radeon FreeSync 2 tehnologijom. Ova napredna funkcionalnost uklanja zastajkivanja i cjepkanja slike koji često ometaju tijek igre kako bi pružila nesmetane prijelaze scena. Radeon FreeSync 2 također podržava širok raspon boja kako bi prikazao HDR sadržaj uz dvostruko veće osvjetljenje i boju u odnosu na sRGB standard. Kao rezultat toga, korisnici mogu uživati u jednostavnom plug-and-play HDR iskustvu igranja bez kašnjenja slike, a da pritom ne moraju često mijenjati postavke softvera ili monitora.

Kako se najnoviji gaming monitori tvrtke Samsung pripremaju za izlazak na tržište, tvrtka nastavlja proširivati njihovu iskoristivost i pripremiti širu igraću industriju za HDR sadržaj. Kroz strateško partnerstvo s tvrtkama EA studio DICE i Ghost Games, CHG90 i CHG70 monitori su prošli rigorozno podešavanje kako bi se osigurala optimalna HDR kvaliteta slike.

Dodatno, oba monitora su nedavno primila potvrdu HDR kompatibilnost s grafičkim karticama tvrtke Nvidia, što potvrđuje da mogu jasno prikazati široki raspon igara u HDR tehnologiji na raznim osobnim računalima.

Čak i prije njihovog puštanja u široku primjenu, CHG90 i CHG70 već su primili priznanje industrije kao vodeći u kategoriji monitora. Proteklog mjeseca Industrial Designers Society of America uvrstilo je oba monitora u njihove godišnje IDEA nagrade, koje odaju počast tehnologijama za inovaciju dizajna koje poboljšavaju ekonomiju, ali i cjelokupnu kvalitetu života. CHG90 je dobio brončanu nagradu u kategoriji potrošačke tehnologije, a CHG70 je uvršten među finaliste u istoj kategoriji.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Vankyo

    Od svog nastanka 2017., Vankyoova priča uvek je bila o inovacijama. Kao jedan …