23 srpnja, 2024 10:41 pm

Samsung Galaxy Note 7 s 6GB RAM-a i zakrivljenim zaslonom

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

qq3

Već se poduže vrijeme navode značajke, mogućnosti nadolazećeg phableta tvrtke „Samsung“. Postepeno stvari dolaze na površinu a one posljednje navode odnosno na neki način potvrđuju zakrivljeni zaslon čija će veličina biti 5,8“. Da budemo precizniji raditi će se o Super AMOLED zaslonu QHD rezolucije koji će „Edge“ elemente imati kao i aktualni Galaxy S7 Edge. Ovdje se osobito postavlja pitanje kako će se i gdje pozicionirati dobro nam poznati svojevrsni „zaštitni znak“ S Pen.

https://www.youtube.com/watch?v=CppgLnNM1PE

E pa on bi prema svemu sudeći svoje mjesto pronašao pri donjem desnom rubu uređaja te bi dolazio s nekim novim mogućnostima i značajkama. Za sada je još posve nejasno kako će S Pen funkcionirati s zakrivljenim zaslonom te kako će se oni softverski „podudarati“. Ostale značajke navode recimo 6GB radne memorije kao i Exynos chipset jači no kod Samsung Galaxy S7 izvedenica. Sama kamera odnosno ona Primarna posjedovati će 12MP s dvije leće, što postepeno postaje svakodnevica kod modela iz samog vrha ponude. Baterije Samsung Galaxy Note 7 phableta iznositi će 4000mAh, što predstavlja 1000mAh više, no što je to kod S7 linije.

https://www.youtube.com/watch?v=fMxb-f3uTis

Za sam kraj želimo kazati kako će Note 7 dolaziti s IP68 certifikatom što mu pruža otpornost na udarce, prašinu i ono najvažnije a to je prodor vode. K tome isto tako navedimo i USB Type-C koji će služiti za sinkronizaciju i punjenje. Ono među najvažnijem jest i dolazak skenera šarenice oka, koji će navodno zamijeniti skener otiska prsta. Što se tiče dolaska Samsung Galaxy Note 7  phableta, navodi se kako se predstavljanje očekuje pri sredini kolovoza, dok bi cijena iznosila negdje oko 800€, dakako ovisno o kapacitetu skladišnog prostora (Interne memorije).

https://www.youtube.com/watch?v=T52C6NXbuwE


Vezani članci:

Poznat tvornički broj nadolazećeg Samsung Galaxy phableta?

Huawei P10 imati će skener otiska prsta s prednje strane

Samsung Galaxy Note 6 – imati će skener šarenice oka

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …