16 srpnja, 2024 12:07 am

Roomba će uskoro moći otkriti Wi-Fi mrtve zone

Dok se pomiče kroz vaš dom, vakuum će prikupiti podatke o Wi-Fi signalu i izraditi kartu koja će istaknuti sva područja s lošom povezivosti.

Imate li  Roomba serije 900? Uskoro, vaš robot moći će vas obavijestiti i otkriti sve o Wi-Fi mrtvim zonama u vašem domu, što bi vam moglo biti korisno ako koristite druge pametne kućne uređaje. Evo kako će nova značajka funkcionirati: dok se pomiče kroz vaš dom, on će sakupljati podatke o Wi-Fi signalu i stvoriti kartu koja će istaknuti sva područja s lošom povezivanjem.

“Korisnici tada mogu raditi na određivanju načina rješavanja Wi-Fi problema, što će rezultirati poboljšanim korisničkim iskustvom kada koristite povezane uređaje u kući”, rekao je iRobot za Roombu.

Značajka karte za pokrivenost Wi-Fija bit će dostupna u sklopu novog beta programa koji se pokreće iRobot kasnije ovog mjeseca, što će ograničenom broju korisnika Roomba omogućiti da isprobaju neobjavljene značajke prije nego što se pokrenu. Beta program bit će dostupan preko aplikacije iRobot Home; morat će se prijaviti zainteresirani za sudjelovanje, a svi neće biti prihvaćeni.
“Program iRobot Beta nudi našim korisnicima priliku da doživljavaju i oblikuju potencijalne nove generacije koje su u razvoju, uključujući Wi-Fi mapiranje pokrivenosti”, izjavio je u priopćenju  vijećnika za upravljanje digitalnim proizvodima Gary Hall. “Povratne informacije koje primamo od klijenata iz programa pomoći će nam poboljšati naše robote i ponude pametnih kuća. IRobot vjeruje da roboti mogu pružiti još veću vrijednost za naše klijente tako što pametnom kućom i uređajima u njemu omogućuju bolji rad”.

Vijesti ove nove značajke dolaze nakon što je iRobotov suosnivač i glavni izvršni direktor Colin Angle ranije ove godine izjavio kako njegova tvrtka može dijeliti karte kućnih korisnika tvrtkama trećih strana koje rade na pametnim kućnim uređajima kako bi pomogli tim gadgetima da bolje razumiju svoje fizičko okruženje. Te primjedbe izazvale su zabrinutost zbog privatnosti, ali iRobot je obećao da neće dijeliti podatke korisnika s trećim stranama bez pristanka.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Linija Philips monitora E1 dobiva četiri nova modela bogata značajkama za poboljšanje produktivnosti i optimalnu učinkovitost

Ugodni oku Philips 27E1N1800A, 27E1N1800AE, 27E1N1900AE i 32E1N1800LA monitori su opremljeni 27”/68,6 cm ili 32”/80 cm 4K UHD uglađenim zaslonima elegantnog …