25 srpnja, 2024 5:08 pm

Rega System One

Rega Analogni paket

Autor: Darko Brlečić

Da mnogi proizvođači audio uređaja razmišljaju o nuđenju sustava po principu all in one nije neka revolucionarna novost. Takav pristup ima podosta prednosti: maksimalna kompatibilnost ponuđenih uređaja, kvaliteta izrade, kvaliteta zvuka, prihvatljiva cijena. Između ostaloga treba imati na umu da postoje ljudi koji bi željeli imati nešto novo a da pri tom ne gube dosta vremena u potrazi, nego sve nađu na jednom mjestu. Tako su razmišljali u Regi, te stoga ponudili tržištu zanimljiv koncept pod nazivom – Rega System One !

Gore spomenuti sustav se sastoji od gramofona, integriranog  pojačala i seta malih monitorskih zvučnika, zvučničkog kabela od 3 metra i daljinskog upravljača.

Krenimo redom.

Izvor zvuka vjerojatno je najbitnija stavka svakog sustava, au ovom slučaju je riječ o gramofonskoj integraciji Planar1.

Rega Planar 1 osnovni je model u seriji Planar, ali njegove mogućnosti daleko nadmašuju cjenovni rang kojem pripada. Planar 1 posjeduje niskošumni sinkroni motor i novu RB110 ručku.Taj model gramofona nudi jednostavno podešenje koje omogućuje brzi prelazak na slušanje omiljenih ploča.

Druga bitna karika u sustavu je pojačalo, u ovom slučaju radi se o integriranom pojačalu Rega io. Rega io je potpuno novi model integriranog pojačala koje isporučuje snagu od 30 watta što je sasvim dovoljno za iole pristojni užitak u glazbi. Ovaj integrirac posjeduje MM phono sekciju, dva zasebna RCA ulazna priključka i posebno pojačalo za slušalice.

Treća karika u ovom lancu su zvučnici pod imenom Kyte. Rega Kyte su potpuno obnovljena verzija starog modela zvučnika, počevši od  zaobljenog kabineta, skretnice. Novi model je dvostazna monitorska konstrukcija koja se smješta na stalak ili na policu za knjige. Kyte zbog svojeg  dizajna je lako smjestiv u bilo koji prostor.

Po navodima proizvođača ovaj zanimljivi analogni sustav bi se trebao uskoro pojaviti kod ovlaštenih distributera. Cijena trenutno je nepoznata.

INFO: www.rega.co.uk

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Evolucija audio/video surround receivera

Audio/Video prijemnik (AVR) u kućnom kinu Piše: Darko Brlečić Uloga i Funkcija Audio/video prijemnik (AVR) …