24 srpnja, 2024 2:06 pm

Odlična karta iz HAKOM-a

LTE iz bliza
LTE iz bliza

Stvarno moram reći konačno i veselit se ovoj karti. Ono što je odavno trebalo biti javno dostupno građanima konačno je dostupno svim građanima u Hrvatskoj. Na interaktivnoj karti Hrvatske možete odabrati i vidjeti lokacije baznih postaja za GSM, LTE, UMTS i TV. Kartu možete vidjeti direktno na linku. Instalaterima zemaljskih sustava ovo je izvrsan alat gdje mogu vidjeti koliko im je blizu bazna stanica zemaljskoj anteni te na taj način puno lakše mogu otkloniti smetnju koju LTE (4G) prouzrokuje sve više kučanstvima po Hrvatskoj.

LTE karta sa podatcima
LTE karta sa podatcima

Interaktivna karta je vrlo precizna. Kliknite direktno na baznu stanicu i dobit će te niz vrlo korisnih podataka kao što je smjer zračenja i ERP (snaga zračenja). Automatski na licu mjesta možete na svojoj lokaciji izmjeriti sa mjernim instrumentom, da li Vam napisana snaga na webu odgovara sa vašim mjerenjem na terenu i koji ima utjecaj na prijem kod zemaljske antene. Za ERP imate razne kalkulatore na web stranicama jedna od njih je na LINKU(dBW Calculator).

TV bazne stanice također su na ovoj karti. Broj koji se vidi na samom zelenom pokazivaču kovori Vam koliko MUX-ova je na toj baznoj stanici i kad kliknete na nju možete vidjeti na kojoj frekvenciji tj. kanalu rade na toj lokaciji. Bilo bi zgodno da su napisani i MUX-ovi uz kanal kad već nisu napisani TV programi.

Vezani linkovi uz ovu objavu:

Smetnje od LTE baznih postaja prijavite u OIV

LTE ili 4G filteri i zašto?

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TV N1 dobila nacionalnu frekvenciju u BIH

Televizija N1, koja radi u okviru kompanije United Media, dobila je nacionalnu dozvolu za zemaljsko …