25 srpnja, 2024 5:16 pm

MISSION 770

Piše: Darko Brlečić

Jedan od Možda najutjecajnijih modela u povijesti britanskog audio izdanja je Mission 770. Nakon dugo vremena (dizajniran prije 44 godine) evo ga opet među ljubiteljima dobroga zvuka.

Mission ne samo da na tržište donosi potpuno smještaj na stalak, nego će ovaj audio klasik biti projektiran u Velikoj Britaniji. Na samoj bazi originalnog modela učinit će se usavršavanje zvučnika. Pri tome će se koristiti veliki broj slušanja kako bi se na kraju došlo do finog ugađanja zvučnika.

Farad Azima I Peter Comeau su uspješan  dvojac koji stoji iza Missiona, te  čiji kamen temeljac (model 770) će poslužiti  za osmišljavanje modela za 21.stoljeće.

Prvo, nova pogonska jedinica razvijena od polipropilena, za cilj ima dobivanje tzv. proširenog frekventnog odziva . pogonske jedinice. Nova zvučnička jedinica od  20cm se nalazi na lijevanoj šasiji s potpuno novim motornim sustavom . Konus zvučnika također je napravljen čvršće u odnosu na originalnu verziju,  kako bi se omogućio čvršći i brži duboki tonovi. Kućište i  bass refleksni priključak su podešeni na vrlo nisku frekvenciju u nastojanju da se postigne široki pojas i artikulirani duboki tonovi. Iz kompanije najavljuju bolje, snažne performanse  ispod 30Hz-a, što će cijeniti ljubitelji dubokih tonova.

Visokotonska jedinica je sazdana od mikrovlakana, a sve to u kombinaciji s bass/srednjetonskom jedinicom. Također rad na skretnici je odrađen preko modernog softwarea , a to je  vjerojatno ključna točka za potpunu optimizaciju zvučnika. Nova iteracija modela 770 bi trebala nuditi izvrsne performance za signale dobivene iz analognih i digitalnih izvora.Nova iteracija legendarnog modela 770 dolazit će  u paketu s posebno  dizajniranim stalcima. Cijena je u fazi formiranja.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …

Odgovori