24 srpnja, 2024 1:34 am

Meta odustaje od NFT

Meta ukida svoju podršku za NFT na društvenim mrežama Facebook i Instagramu nakon što je pre skoro godinu dana Zakerberg  najavio podršku za “digitalne kolekcionarske predmete” na svojim platformama.Podrška je pokrenuta na Instagramu u maju prošle godine.Ostaje nejasno zbog čega je Meta odustala od NTF jer je Mark Zakerberg nagovestio da bi mogli imati veliku ulogu u planovima ove kompanije.

Za sada ukidamo digitalne kolekcionarske predmete (NFT). Želimo da se fokusiramo na druge oblike podrške kreatorima, ljudima i preduzećima“, napisao je Stephane Kasriel, šef odeljenja za trgovinu i finansijske tehnologije.

Meta je u zadnjih godinu dana odustala od nekoliko ambicioznih planova, računajući i digitalni novčanik  za koji se pričalo da će podržavati NFT, a redukovala je projekte Reality Labs-a, divizije vezane za metaverzum, obustavila program koji je isplaćivao bonuse kreatorima Reels-a.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …