23 srpnja, 2024 11:40 pm

LG sa novom linijom premium televizora za 2018.

LG SUPER_UHD_SK95_AI

OLED televizori dolaze s tehnologijom ThinQ® AI te procesorom slike α9

LG Electronics predstavio je svoju liniju televizora za 2018. godinu koju čine novi i inovativni OLED i SUPER UHD modeli.  Nove televizori koriste LG-evu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) ThinQ® te napredni α (Alpha) procesor koji će dodatno učvrstiti vodeću poziciju LG-a na globalnom tržištu premium televizora, na kojem se očekuje porast prodanih OLED TV-a na 2,5 milijuna jedinica s 1,6 milijuna u 2017. godini.

Predstavljeno je deset novih OLED televizora za 2018. s mogućnostima umjetne inteligencije (AI) – W8, G8, E8, C8 i B8 s različitim kombinacijama veličine zaslona od 55 do 77 inča. Svaki model karakterizira jedinstveno dizajnersko rješenje: Picture-on-Wall (model 77/65 W8), One Glass Screen (model 65 G8), Picture-on-Glass (model 65/55 E8) i Cinema Screen (model 77/65/55 C8  te 65/55 B8). Tu je i devet SUPER UHD televizora (modeli SK95, SK85 i SK80) s AI mogućnostima,  dostupnih sa zaslonima koji variraju od 49 do 75 inča.

Zahvaljujući LG-evom inteligentnom α (Alpha) 9 procesoru, kojeg nalazimo u serijama OLED televizora W8, G8, E8 i C8, gledatelji će moći doživjeti poboljšani prikaz slike i preciznije boje iz gotovo bilo kojeg kuta gledanja, a sve uz savršenu razinu crne koja je već zaštitni znak LG-evih OLED televizora. Ako se tome pridoda Dolby Atmos zvuk, korisnici novih LG-evih televizora imat će istinski uranjajuće iskustvo.

LG OLED B8_AI

LG-eva linija UHD televizora koristi snažan α (Alpha) 7 procesor koji je ugrađen i u OLED seriji B8. Kombinirajući tehnologiju Nano Cell i pozadinsko osvjetljenje FALD, LG-evi SUPER UHD televizori s mogućnostima umjetne inteligencije donose najnapredniju kvalitetu slike kod LCD-a: s dubljom crnom, poboljšanim prikazom detalja slike i boja iz najširih kutova gledanja. Kao nadopuna naprednom iskustvu gledanja, novi SUPER UHD televizori podržavaju Dolby Atmos za uranjajuće audiovizualno iskustvo.

Zbog ugrađenih funkcionalnosti umjetne inteligencije, korisnici LG-evih televizora mogu govoriti izravno u daljinski upravljač kako bi uživali u praktičnim značajkama najnovije tehnologije glasovnog asistenta. Za to se koristi Natural Language Processing (NLP) koji je zaslužan za inteligentno upravljanje i povezivanje koji se aktiviraju glasom, a temelje na LG-evoj platformi za duboko učenje Deep ThinQ®. LG-evi ThinQ® AI televizori podržavaju usluge temeljene na elektroničkom programskom vodiču (EPG) za pružanje informacija u stvarnom vremenu i pronalasku kanala koji nude željeni sadržaj. Gledatelji mogu reći „traži glazbu iz ovog filma“ ili „isključi TV nakon što emisija završi“ i to bez ponavljanja naziva emisije ili specificiranje vremena.

LG-ev ThinQ® nudi poboljšano interaktivno iskustvo u najnovijoj liniji televizora. Djelujući kao čvorište pametnog doma, LG ThinQ® televizori mogu pristupiti drugim pametnim uređajima u kući kao što su robotski usisivači, klime, pročišćivači zraka, pametna svjetla i pametni zvučnici, a koji se povezuju s televizorom putem Wi-Fi ili Bluetooth veze*.

LG OLED_E8_AI

NLP (Natural Language Processing) će biti dostupan u 14 zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Koreji, Meksiku, Poljskoj, Rusiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u i Turskoj. Korisnici iz drugih država će ugrađeni NLP moći koristiti odabirom jednog od deset glavnih jezika u postavkama (engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, brazilski portugalski, poljski, korejski, ruski i turski).

LG-ev najnoviji inteligentni procesor α (Alfa) 9 pruža izuzetno realističnu sliku s nevjerojatno bogatim bojama te iznimnom oštrinom i dubinom. Ključna inovacija kod ovog procesora je smanjenje šuma u četiri koraka – dvostruko više od uobičajenih tehnika. Algoritam omogućava veću kontrolu kod povećavanja jasnoće slika na koje utječu ometajući artefakti te učinkovitiji prikaz finih gradacija boja.

Zahvaljujući naprednim mogućnostima mapiranja, procesor poboljšava performanse boja i čini ih mnogo vjernijima izvornom sadržaju. α (Alfa) 9 osmišljen je kako bi podržao visoku brzinu prikaza (HFR) od 120 sličica po sekundi te kako bi omogućio neometan i jasan prikaz slika u pokretu. S takvom tehnologijom, LG-evi ovogodišnji OLED televizori mogu prikazati bilo koji sadržaj u najvišoj kvaliteti.

LG SIGNATURE_G8

 HDR iskustvo kao u kinu

LG-evi ovogodišnji OLED i SUPER UHD televizori donose značajku Cinema HDR koja pruža istinsko iskustvo kina, ali u vlastitom domu. Uz to, svi modeli podržavaju i Advanced HDR by Technicolor, pa tako LG-evi televizori imaju podršku za sve glavne HDR formate: Dolby Vision, HDR10 i HLG (Hybrid Log-Gamma). HDR slike dinamički se obrađuju kadar po kadar, koristeći LG-ev vlastiti algoritam, Enhanced Dynamic Tone mapping.

Pripremio: Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …