rujan 20, 2018 12:56 am
Početna / AV Multimedija / LG Electronics podržava 3.0 Phoenix Model Market projekat sa svojim prijemnicima

LG Electronics podržava 3.0 Phoenix Model Market projekat sa svojim prijemnicima

LG Electronics će obezbjediti ATSC 3.0 prijemnike za Phoenix Model Market. Market projekat Pearl TV koji će poslužiti kao test za usluge Next Gen TV.

Ovim potezom kompanija LG postaje prvi proizvođač televizije koja se pridružila inicijativi, koju podržavaju 10 TV stanica na tržištu Feniksa. Glavni cilj projekta je pokazati kako se 3.0 može koristiti dok održava ATSC 1.0 servis.

Brendiranje projekta “Ključni je element komercijalizacije ATSC 3.0“, dr John Kim, viši potpredsjednik u kancelariji LG CTO-a, izjavio je da ova inicijativa pomjera Standard Gen TV iz laboratorije i na terenu. “Radujemo se radom sa broadcasterima Pearl i Phoenix-a o aktivnostima usmjerenim na tehničke, komercijalne, promotivne i implementacijske aspekte nove platforme“, rekao je Kim, koji takođe radi kao predsjednik LG Zenith R & D Lab u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Uspeh inicijative zavisi od učešća različitih zainteresiranih strana, rekla je Anne Schelle, izvršna direktorica Pearl TV-a.Suradnja između LG-a i Perl-a doprinosi našim značajnijim resursima i stručnosti kako bi se olakšala brza konverzija trenutnog ATSC 1.0 standarda prijenosa na sljedeću generaciju ATSC 3.0 standarda.

Dragan Arunović

Izvor: www.lg.com

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

JVC predstavio prvi 8K e-shift projektor, plus dva prava 4K modela

Autor: Darko Brlečić Većina projektora koji se deklariraju kao 4K (pogotovo oni više pristupačnih cijena) …