24 srpnja, 2024 1:48 am

Ključni kvantni razvoj bit će predstavljen na Future Technologies Forumu

Kvantne tehnologije i proizvodi državnih korporacija i ključnih razvojnih programera bit će demonstrirani na Computing and Communications. Quantum World Future Technologies Forum, koji će se po prvi put održati u Rusiji od 9. do 14. srpnja 2023. u kongresnom centru WTC, Roscongressu Zakladna izvješća.

Prilagodio: Darko Brlečić

U sklopu izložbe od 13. do 14. srpnja – tijekom otvorenih dana foruma – visokotehnološke proizvode u području kvantnih tehnologija demonstrirat će Ruske željeznice , Državna korporacija Rosatom , Gazprombank JSC , Vlada Moskve i Sberbank PJSC .

Konkretno, Ruske željeznice će predstaviti interaktivni sadržaj o razvoju kvantne mreže i tehnologijama koje se koriste u te svrhe. Također, zajedno s ključnim partnerima, tvrtka će predstaviti domaću opremu za kvantne komunikacije.

Štand državne korporacije Rosatom temeljit će se na velikoj video instalaciji koja će gledatelja voditi od temelja kvantne mehanike do budućnosti u kojoj će kvantno računalo rješavati najsloženije zadatke s kojima se čovječanstvo suočava. Scenografija stalka ponavlja oblik glavnih elemenata za rad kvantnog računala, unutar stalka nalazi se prozirna mreža-zaslon koji vizualizira qubite – jedinice informacija u kvantnom računalu koje se koriste za kvantno računalstvo.

Štand Gazprombank predstavit će interaktivnu instalaciju 6 start-up projekata visoke tehnologije. Ubrzavaju rješavanje problema optimizacije i umjetne inteligencije korištenjem kvantnih računala i kvantnih algoritama, rješavaju probleme kibernetičke sigurnosti temeljene na kvantno otpornim algoritmima, mjere magnetska polja pomoću novih vrsta senzora i mnoge druge. Svaki od projekata bit će predstavljen u obliku posebnih markera koji aktiviraju digitalni sadržaj na ekranu.

Kvantna metropola budućnosti može se vidjeti na štandu moskovske vlade. Glavni grad će pokazati tehnologije koje će uskoro postati sastavni dio pametne urbane sredine. Uz pomoć kvantnih tehnologija bit će moguće optimizirati prometne tokove, pomoći će u automatskom prepoznavanju objekata u videostreamu s kamera za vanjski nadzor. Quantum će također imati važnu ulogu u zdravstvenom sustavu glavnog grada.

PJSC Sberbank predstavit će štand koji okuplja inovativna dostignuća u području umjetne inteligencije, proizvode i rješenja za ljude i tvrtke. Gosti događanja moći će testirati Sber pametne uređaje s ugrađenim virtualnim asistentom na brodu. Također će biti prilika za stvaranje vlastite jedinstvene slike pomoću Kandinsky neuralne mreže iz Sberbanka i upoznavanje superračunala Cristofari NEO.

Program Otvorenih dana foruma uključuje više od 20 poslovnih događaja, uključujući panel sesije i poslovne dijaloge. Na forumu se očekuje više od 1500 ruskih i inozemnih gostiju. Predavači će biti više od 100 istraživača, inženjera i stručnjaka specijaliziranih za ovo područje znanosti i tehnologije.

Forumom tehnologija budućnosti upravlja Zaklada Roscongress uz potporu Ministarstva digitalnog razvoja Ruske Federacije i Ruske akademije znanosti . Suorganizatori: Ruske željeznice JSC i Rosatom State Corporation.

https://ria-ru.

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …

Odgovori