23 srpnja, 2024 11:44 pm

Huawei P9 stigao u Hrvatsku

huawei-p9-lineup

Prvi pametni telefon s dvostrukom Leica kamerom

Novi Huawei pametni telefon u sebi objedinjuje vrhunske inovacije i zadivljujući dizajn koji korisnicima pruža neprikosnoveno mobilno fotografsko iskustvo. Od kraja svibnja, perjanica tvrtke Huawei dostupna je u ponudi svih teleoperatera i slobodnoj prodaji.
Početkom travnja, Huawei Consumer Business grupa predstavila je novi, dugo očekivani P9 uređaj. Osmišljen u suradnji s tvrtkom Leica Camera AG, flagship uređaj Huawei P9 korisnicima donosi do sad neviđene inovacije u industriji upakirane u jednom predivno dizajniranom pametnom telefonu.

Huawei P9 je prvi smartphone osmišljen i izrađen u suradnji s legendarnim brandom/tvrtkom Leica Camera AG. Dvostruka kamera P9 uređaja pomiče granice snimanja fotografija pametnim telefonom, a korisnicima omogućuje snimanje fotografija životopisnih boja te crno-bijelih fotografija. Uz to, Huawei P9 ističe se i trogodišnjim jamstvom na uređaj.

Pomicanje granica u snimanju fotografija pametnim telefonom
Spojivši izvrsnost u dizajnu i izradi koje predstavljaju tvrtke Leica i Huawei u sustav snimanja fotografija pametnim telefonima, P9 uređaj u sebi sadrži najbolji softver i hardver u klasi, od leća i senzora do algoritama snimanja fotografija, čime korisnicima omogućuje snimanje fotografija najveće kakvoće.

Temelj superiornih mogućnosti snimanja fotografija P9 uređaja skriva se u dvostrukoj kameri koja u potpunosti iskorištava moć Leica leća, poznatih po svojoj preciznosti i pažnji prema detaljima. Leće ove tvrtke u skladu su s najstrožim zahtjevima kakvoće snimanja. RGB kamera P9 uređaja specijalizirana je za bilježenje boja, dok je monokromatska kamera sjajna u hvatanju detalja. Dvije kamere na stražnjoj strani P9 uređaja zajedno djeluju kako bi korisnicima omogućile snimanje superiornih fotografija – detalja, dubinske oštrine i boja. P9  istinski snima sjajne fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja jer dvostruka kamera jamči više svjetla i detalja koje može zabilježiti.

Svaka fotografija snimljena P9 prenosi jedinstvenu emociju i utjelovljuje bezvremenski karakter koji  je svojstven tvrtki Leica, a korisnici mogu birati između tri Leica načina snimanja: standardni, žive boje i blage boje, ovisno o osobnim preferncijama vlasnika uređaja. Besprijekornom kalibracijom parametara kamera P9 uređaja, svaki način rada vjerno prikazuje boje i stilove tvrtke Leica. Odabirom monokromatskog načina rada, P9 korisnici mogu svoje uređaje koristiti kao prave crno-bijele fotoaparate koji snimaju snažne i evokativne fotografije.

Pomoću tzv. Hybrid Focus tehnologije tvrtke Huawei, P9 bilježi fotografije superiornom brzinom, točnošću i stabilnošću. P9 podržava fokusiranje na temelju tri metodologije – laser, mjerenje dubine i kontrast – te automatski odabire onu koja omogućuje najbolje rezultate u danim uvjetima.

Veliki otvor blende na P9 korisnicima omogućuje eksperimentiranje inovativnim vizualnim efektima kako bi kreirali jedinstvene fotografije i sadržaj. P9 olakšava svojim korisnicima prilagođavanje otvora blende kamere kako bi se postigli efekti dubine polja, dok objekt koji je u prvom planu ostaje oštar.

Industrijski dizajn podignut na novu razinu

P9 je remek-djelo naprednog industrijskog dizajna, koji dijeli isti minimalistički genski kod sa svojim prehodnicima hvaljene Huawei P-serije. Svaki P9 uređaj je savršen spoj superiornog 2.5D stakla i vrhunskog aluminija, s rubovima koji su rezani dijamantima i zaobljeni kako bi se postigao uravnotežen, zaobljen izgled.

Snaga i performanse

P9 je opremljen snagom, povezivanjem i brzinom koju suvremeni korisnici premium uređaja očekuju od tvrtke Huawei. S 5.2-inčnim 1080p ekranom, P9 pokreće novi Kirin 955 2.5GHz 64-bitni ARM procesor što osigurava vrhunske mobilne performanse. 3000mAh baterija P9 uređaja korisnicima omogućuje besprijekorno povezivanje i dugi vijek trajanja baterije između punjenja.

Uz vrhunske karakteristike tvrtke Huawei u području telekomunikacija, P9 donosi do sad neviđene karakteristike. Između ostalog  to je arhitektura virtualne trostruke antene, osmišljene za korisnike kojima je potrebno snažno i jednostavno povezivanje na mobilne i Wi-Fi mreže kako bi iskoristili u potpunosti mogućnosti mobilnog interneta bez obzira na to gdje se nalazili.

P9 štiti privatnost korisnika i informacija koje pohranjuju na svojim telefonima uz pomoć vodeće tehnologije biometrijskog prepoznavanja otisaka prstiju tvrtke Huawei. Poboljšani senzor otisaka prstiju omogućuje korisnicima personaliziranje zaštite uređaja kako bi se onemogućilo nehotično ili nelegalno korištenje uređaja, a istovremeno osigurava korisnicima brz i siguran pristup uređaju.

P9 u Hrvatskoj

Od svibnja, novi Huawei P9 dostupan je i u našoj zemlji u ponudi svih teleoperatera te u slobodnoj prodaji.  U ponudi su dostupne dvije boje: srebrna (Mystic silver) i siva (Titanium grey). Uz uređaj, tvrtka daje jedinstveno jamstvo:

  • 3 godine jamstva

Nakon isteka redovnog jamstva u trajanju od dvije godine, dobit ćete dodatno jamstvo proizvođača za Vaš uređaj u trajanju od jedne godine.

  • Tromjesečno jamstvo za zaslon

Tijekom prva tri mjeseca od kupnje uređaja, u slučaju bilo kakvog oštećenja zaslona, imate pravo na jednu besplatnu zamjenu zaslona.

  • Zamjena uređaja unutar tri mjeseca

Ako dođe do hardverskog kvara tijekom prva tri mjeseca od kupnje uređaja, imate pravo na jednu besplatnu zamjenu uređaja umjesto popravka.
P9 karakteristike

P9
Veličina Duljina: 145mm; Širina: 70.9mm; Debljina: 6.95mm; Težina: 144g
Zaslon 5.2” FHD, 2.5D  staklo
CPU Huawei Kirin 955  (64-bit),
Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
Operativni sistem AndroidTM 6.0
Emotion UI EMUI 4.1
Memorija 32GB ROM, 3GB RAM
64GB ROM, 4GB RAM
Kamera Stražnja: Dual 12MP (Monochrome & RGB)
Prednja: 8MP
Baterija 3,000 mAh

https://www.youtube.com/watch?v=4Zpj7vIhgBk

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …