16 srpnja, 2024 12:05 am

Huawei P9 u našim je rukama

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

nas3

Nije nepoznanica kako je Kineski „Huawei“ nedavno predstavio svoju perjanicu za 2016, godinu. Radi se o Huawei P9 pametnom telefonu, da budemo precizniji predstavljen je u travnju ove godine, dočim je dospio na tržište, zamamio je uzdahe mnogih. Uzdasi su ponajprije krenuli zbog dual Leica kamere koja donosi dva puta po 12MP. Primarna kamera snima objekte te ih reproducira u boji, dok druga (sekundarna) sudjeluje u snimanju te prikazivanju crno-bijelih elemenata, te se upravo u tome krije glavni adut Huawei P9 pametnog telefona. Osim toga ono što ponajprije trebamo navesti jest to kako Huawei P9 dolazi s veličinom zaslona od 5,2“ pri QHD rezoluciji prikaza.

https://www.youtube.com/watch?v=9BvX_GA3D6U

Same dimenzije uređaja iznose: 145×70.9x7mm i s težinom od 144g. Metalno unibody kućište sastavni je dio Huawei P9 pametnog telefona, no ono je osobito lagano pri korištenju. Stoga smo sigurni kako i nakon dužeg korištenja odnosno držanja pametnog telefona u rukama, korisnici neće osjetiti težinu, što je svakako pozitivna crta koju Huawei P9 donosi. Huawei P9 donosi Android 6.0 Marshmallow no ovoga puta s vrlo zanimljivim te nama izuzetno novim Emotion UI korisničkim sučeljen, koji se nalazi u inačici 4.1. Unutrašnjost pametnog telefona zaokružena je unibody metalnim kućištem ispod kojeg se nalazi neizmjenjiva 300mAh, Li-Ion baterija. Ostale značajke spominju se kao recimo Kirin 955 chipset ili pak Osmo-jezgreni (četiri-jezgre, Cortex-A72, 2,5GHz / četiri-jezgre, Cortex-A53, 1,8GHz) procesor, dok u pogledu grafike sve značajke te mogućnosti odrađuje Mali-T880 MP4 grafički procesor. Interna memorija kapaciteta 32 te Eksterna memorija s podrškom od 128GB zajedno uparene daju istašni prostor za pohranu, još kad se tome pridoda i 3GB radne memorije, onda se tek vidi koju snagu u skladišnom prostoru te radnoj memoriji Huawei P9 zaista i posjeduje.

https://www.youtube.com/watch?v=EPwpFojqFww

 

Kao što smo naveli i u početku glavni adut ovog pametnog telefona, svakako je njegova kamera. Naime Primarna kamera dolazi pri Dual-inačici rada, da bude precizniji donosi 2x12MP. Tome možemo zahvaliti tvrtki Leica koja je u suradnji s Huaweiom napravila izvrstan posao, te je to vidljivo odmah na prvo korištenje „Kamere“, no o svemu tome ćemo nešto više reći u Recenziji. Ovo bi za početak bilo sve, što se tiče značajki kao i mogućnosti Huawei P9 pametnog telefona u narednim danima poigrati ćemo se svima njima, te na taj način istražiti što to Huawei P9 krije u sebi. Posebnu pažnju posvetiti ćemo Kameri, jer i nas kao i vas izuzetno zanima ta Leica koja je ukomponirala svoje mogućnosti u Huawei P9, no svakako ne smijemo zaboraviti i Sekundarnu kameru koja donosi visokih 8MP te Full-HD način snimanja video-zapisa. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili sugestije, iste nam možete uputiti putem naše Facebook stranice ili na e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com, s radošću ćemo odgovoriti na sve vaše upite.


Vezani članci:

Huawei P9 u inačici od Zlata

MediaTek dovodi nov način punjenja

Apple iPhone 8 donosi dual zaslon, navodno?

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Linija Philips monitora E1 dobiva četiri nova modela bogata značajkama za poboljšanje produktivnosti i optimalnu učinkovitost

Ugodni oku Philips 27E1N1800A, 27E1N1800AE, 27E1N1900AE i 32E1N1800LA monitori su opremljeni 27”/68,6 cm ili 32”/80 cm 4K UHD uglađenim zaslonima elegantnog …