18 srpnja, 2024 9:56 am

HTC predstavlja “EXODUS 1”

 

Uredio: Andrija Jovićević

“Early access” verziju svog blockchain telefona

  HTC je objavio mogućnost ranog pristupa prvom blockchain telefonu, modelu “EXODUS 1”. „Early access“ verzija je dostupna, a po prvi put kao sredstvo plaćanja prihvaćaju se samo digitalne valute BTC ili ETH. Predviđena isporuka za je tijekom prosinca.

“EXODUS 1” pruža vrhunske performanse i kvalitetu kakva se očekuje od HTC flagship uređaja i povezuje ga s blockchain tehnologijom i softverom potrebnim za stvaranje smartphone iskustva prilagođenog modernom korisniku i novom internetskom dobu.

HTC “EXODUS 1” sadrži zaključano područje unutar uređaja koje je zaštićeno od sustava Android. ”Secure enclave” će čuvati ključeve vaših kripto podataka, bez obzira radi li se o valutama ili nezamjenjivim tokenima (non-fungible token, NFT), ili u budućnosti – svih vaših digitalnih podataka.

HTC je razvio jedinstveni mehanizam Social Key Recovery, u slučaju krađe ili gubitka uređaja, ili ako zaboravite svoje ključeve. Radi se o jednostavnom i sigurnom načinu oporavka izgubljenih ključeva. Ovime se također osigurava i da HTC ni na koji način ne pohranjuje vaše ključeve na središnjem mjestu – čime korisnik zadržava punu kontrolu pristupa u svakom trenutku. HTC korisniku omogućuje odabir nekoliko pouzdanih kontakata, od kojih svaki treba preuzeti alikaciju za upravljanje ključem. Korisnikova datoteka (seed) tad se, korištenjem tajnog algoritma, dijeli i šalje pouzdanim kontaktima. U slučaju potrebe, korisnik može ponovno dobiti pristup svojim sredstvima.

Kako se radi o „Early access“ verziji uređaja EXODUS, HTC poziva kriptografe i programere iz cijelog svijeta da se priključe EXODUS zajednici i pomognu poboljšati snagu ove sigurne enklave. Ključni faktor u ovom „Early access“ razdoblju jest pozvati zajednicu na uključenje u projekt te od nje dobiti povratnu informaciju koja će doprinijeti daljnjem poboljšanju novčanika i sigurne pohrane, u koju je svrhu HTC postavio Telegram kanal “HTC EXODUS (OFFICIAL)”.

U sljedećem koraku jačanja tehnologije, HTC će uskoro predstaviti API-je koji će nezavisnim programerima omogućiti korištenje “EXODUS 1” hardvera kako bi zaštitili ključeve i potpisne transakcije. HTC će predstaviti Zion key management API I SDK novčanika partnerima koji dijele ovu viziju – kako bi proširio ekosustav blockchaina i izgradio temelj sigurnosti i povjerenja.

HTC proširuje blockchain ekosustav stvaranjem telefona namijenjenog decentraliziranim aplikacijama i sigurnosti. Pojava Bitcoina i Ethereuma donijela je pojam digitalne oskudice (“digital scarcity”) i nezamjenjivih tokena (“non-fungible tokens, NFT). EXODUS 1 je značajan prvi korak u stvaranju platforme i distribucijskog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvena digitalna dobra.

“EXODUS 1” je dobavljiv u okviru „Early access“ programa, a bit će dostupan u 34 zemlje, uključujući i SAD, Tajvan, Hong Kong, Singapur, Novi Zeland, UK, Austriju, Norvešku i ostale europske zemlje.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Očekuje se da će zabrana OpenAI-ja potaknuti razvoj kineskog LLM-a

Razvoj sustava umjetne inteligencije i popratnih alata služi za unaprijeđenje ljudskog društva I njegove funkcionalnosti. …