18 srpnja, 2024 9:15 am

Hrvatski Telekom migrirao svoju fiksnu mrežu u All-IP okruženje, u projekt uloženo više od 400 milijuna kuna

 HT all ip

Hrvatski Telekom uspješno je okončao opsežan proces IP transformacije – modernizacije svoje fiksne telekomunikacijske mreže, u sklopu koje su fiksni telefonski priključci svih njegovih korisnika migrirani na IP (Internet protokol) tehnologiju.

HT je treći telekom u Europskoj uniji koji je sve svoje korisnike i usluge prebacio u All-IP mrežno okruženje. Ovim iskorakom HT je potvrdio lidersku poziciju na hrvatskom tržištu, stvorivši preduvjete za pružanje kvalitetnije usluge korisnicima, za razvoj naprednih usluga budućnosti, kao i za istinsku konvergenciju fiksnih i mobilnih telefonskih te podatkovnih usluga.

ht davor tomaskovic Claudia NematUspješan završetak IP transformacije koji Hrvatski Telekom smješta u sam vrh europskih telekoma još je jedna potvrda naše pozicije tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu. U proteklih 5 godina uložili smo više od 400 milijuna kuna u projekt IP transformacije. S investicijama usmjerenim na razvoj infrastrukture nastavljamo i dalje jer nam one omogućuju ponudu inovativnih proizvoda te najkvalitetnijih i najbržih usluga na hrvatskom tržištu. HT će u 2015. godini investirati više od milijardu i 300 milijuna kuna što je za 25 posto više u odnosu na 2014. godinu“, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković.

To je ne samo lokalni uspjeh, već i prekretnica za cijelu Deutsche Telekom Grupu u ostvarivanju strategije: postati vodeći integrirani europski pružatelj telekomunikacijskih usluga, na temelju naše superiorne uloge u tehnologiji. Mi čvrsto vjerujemo da naše tehnološke prednosti potiču bolje korisničko iskustvo.“, izjavila je Claudia Nemat, članica Uprave DT-a za Europu i tehnologiju.

Proces cjelovitog prelaska Hrvatskog Telekoma na IP tehnologiju započet je 2010. godine, a obuhvatio je isključivanje iz prometa ukupno 72 lokalne telefonske centrale starijih generacija diljem Hrvatske. Njih su u pružanju usluge korisnicima zamijenile svega dvije centrale, smještene u Rijeci i Zagrebu. Nova platforma, temeljena na Internet protokolu omogućava znatno učinkovitije pružanje postojećih usluga kao i uvođenje niza novih, suvremenih usluga namijenjenih privatnim i poslovnim korisnicima.

HT all ip LaubaIP migracija temelj je novog, multimedijalnog svijeta, umreženih domova, ureda, gradova. Tijekom migracije na IP tehnologiju HT je već lansirao inovativne usluge koje omogućuje ova tehnologija. Posebno se ističe HT Business Connect, usluga koja je izazvala veliki interes kod poslovnih korisnika, a dostupna je u sklopu novih Smart Office paketa. HT Business Connect je primjer konvergencije fiksne i mobilne telefonije, te omogućuje korisnicima da koriste fiksnu liniju na mobilnom uređaju.

Rezultati istraživanja zadovoljstva kvalitetom HT-ovih fiksnih telefonskih usluga, provedenog među privatnim i poslovnim korisnicima koji su migrirani na IP tehnologiju, pokazuju kako su korisnici vrlo zadovoljni uslugama na novoj tehnologiji te posebno ističu da je nakon migracije značajno poboljšana brzina uspostavljanja poziva kao i kvaliteta zvuka.

Dodatno, povodom završetka procesa IP migracije, Hrvatski Telekom za sve građane organizira multimedijalnu izložbu na temu razvoja fiksne telefonije na tlu Hrvatske u zadnjih 128 godina čiji je vrhunac uvođenje All-IP mreže. Izložba će biti otvorena sredinom prosinca u prostorima HT Muzeja, Jurišićeva 13 u Zagrebu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG predstavio prvi providni bežični TV

Na ovogodišnjem CES sajmu kompanija LG je predstavila prvi prozirni  i  bežični OLED televizor na …