25 srpnja, 2024 7:07 pm

HRT2 HD počeo sa emitiranjem preko zemljskih odašiljača

 Imate li DVB-T2 televizor ili digitalni prijemnik?

Uredi: Andrija Jovićevič

Ako posjedujete digitalni zemaljski prijemnik sa oznakom DVB-T2 ili televizor sa istom oznakom na B-MUX-u startao je televizijski program sa oznakom HRT2 HD. Hrvatska televizija je kao što je najavljeno startala sa HD programom zbog Svjetskog nogometnog prvenstva koji danas počinje. Namjerno smo u tekstu na početku napisali da Vam je potrebna oznaka DVB-T2 na vašem uređaju da vas ne zbunjujemo, iako je dovoljno da televizor posjeduje mpeg4 kako također mogli pratiti HRT2 HD.

Ovisno u kojoj regiji se nalazite potrebno je najbolje ručnim putem pretražiti(preskenirati) ponovno kanal.

D1 – 44 ch
D2 – 39 ch
D3 – 48 ch
D4 – 48 ch
D5 – 53 ch
D6 – 44 ch
D7 – 59 ch
D8 – 53 ch
D9 – 59 ch

Kompletnu kartu odašiljača u Hrvatskoj možete pogledati na stranicama tvrtke OIV.

Regulatorna agencija HAKOM mogla je ovom prilikom iskoristiti i konačno dozvoliti da Hrvatska televizija starta testno emitiranje programa u H.265 kako bi se stanovništvo moglo nesmetano “prebaciti”, tj. kupiti nove modele digitalnih prijemnika koje će najkasnije do 2020 godine morati kupiti da bi nesmetano mogli pratiti zemaljske digitalne programe.

Vjerujem da Vam je nepoznato, ali naša regulatorna agencija HAKOM i za testno, eksperimentalno za koje je HRT već tražio da mu se dozvoli emitiranje kako bi mogao testirati novi način emitiranja, traži financije. Vjerujem da ni taj dio koji nije nimalo malen HRT bi platio ali i dalje HAKOM ne dozvoljava takvo emitiranje.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TV N1 dobila nacionalnu frekvenciju u BIH

Televizija N1, koja radi u okviru kompanije United Media, dobila je nacionalnu dozvolu za zemaljsko …