25 srpnja, 2024 7:01 pm

Gase se Ukrajinske platforme Xtra TV i Oll.tv

Ukrajinska DTT platforma Xtra TV i OTT usluga Oll.tv,čiji je vlasnik Media Group Ukraine (MGU), prestale su sa radom.Vest o gašenju ovih platformi objavljena je na njihovim stranicama. Na Xtra TV- stoji obaveštenje : „Operator satelitske televizije Xtra TV je 22. jula u 23 sata p obustavio emitovanje TV kanala i pružanje usluga pretplatnicima zbog stupanjem na snagu ovog zakona. Diskriminatorni zakon o sprečavanju ugrožavanja nacionalne bezbednosti u vezi sa prekomernim uticajem lica koja imaju značajnu ekonomsku i političku težinu u javnom životu (oligarsi)“.

Ovog mjeseca ukrajinski milijarder Rinat Ahmetov povukao je ulaganje svoje kompanije SCM iz medijske industrije.Njegova glavna investicija bila je u Media Group Ukraine (MGU), jednu od četiri vodeće medijske grupe u zemlji.Ahmetov je kao razlog  naveo novi zakon protiv oligarha. Dozvole za TV kanale MGU-a su vraćene državi.Mada se očekivalo da će Xtra TV i Oll.TV nastaviti sa radom, Nacionalni savet regulatora poništio je licencu Xtra TV 21. jula.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …