24 srpnja, 2024 1:48 pm

Fraganje s finesama: AOC GAMING 24G4X i 27G4X nastupaju s 180 Hz i novim hrabrim dizajnom

AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i IT dodataka – započinje godinu predstavljanjem potpuno nove serije gaming monitora za svoju AOC GAMING liniju.

Piše: Darko Brlečić

Kao nasljednici nagrađivane G2 serije, novi G4 modeli mogu se pohvaliti potpuno novim dizajnom. AOC GAMING 24G4X od 23,8″ (60 cm) i 27G4X od 27″ (68 cm) dolaze s Fast IPS panelima za precizne boje i široke kutove gledanja, još bržim osvježavanjem od 180 Hz, vrijemenom odziva GtG do 1 ms i NVIDIA G – SYNC kompatibilnošću. S cutting-edge značajkama i hrabrim izgledom, novi modeli spremni su unaprijediti gaming iskustvo i za entuzijaste i esport natjecatelje.

Podižući ljestvicu entry-level gaming monitora, oba monitora imaju brzinu osvježavanja 180 Hz osiguravajući glatko i brzo gameanje. U skladu s njihovim veličinama zaslona od 24″ i 27″, Full HD (1920×1080) rezolucija omogućuje gamerima postizanje velikih brojeva sličica u sekundi s većinom mainstream GPU-ova. Korištenjem boje – preciznih Fast IPS panela sa širokim kutovima gledanja, monitori su u stanju nositi se s laganim uređivanjem slika/videozapisa ili livestreamingom izvan samog gaminga. S vremenom odziva do 1 ms GtG zahvaljujući upotrebi Fast IPS panela, ovi su modeli namijenjeni gamerima koji zahtijevaju najveću preciznost i jasnoću, omogućujući im fragging u FPS-u, Battle Royaleu ili sličnim brzim naslovima, čineći ghosting brigom prošlosti. Monitori također podržavaju HDR10 te primaju HDR signale za živopisne i dinamične vizuale. Oba modela su kompatibilna s NVIDIA G-SYNC, eliminirajući trganje zaslona i zastajkivanje za glatku gaming akciju koristeći promjenjivu brzinu osvježavanja.

Prepoznatljivi esports dizajn     

Modeli 24G4X i 27G4X ponose se potpuno novim dizajnom, inspiriranim oštrim linijama i neobičnom estetikom stealth zrakoplova. Modeli su opremljeni kompaktnijom bazom nego prijašnji, koja je i elegantna i funkcionalna, pružajući dovoljno prostora za tipkovnicu i miš tijekom intenzivnih esport akcija.

S univerzalnim tamno sivim naglascima i trokutastim oblicima na stražnjoj strani, ovi monitori predstavljaju moderan izgled koji savršeno odgovara raznim gaming set-upovima.

Revolucija iznutra prema van

Baš kao i njihov novi izgled izvana, 24G4X i 27G4X dolaze sa svježim, intuitivnim i responzivnim On-Screen Displayom (OSD) iznutra, što gamerima olakšava prilagodbu doživljaja gledanja. Alternativan, elegantan i lagan AOC

G-Menu softver omogućuje korisnicima promjenu postavki monitora prema njihovim željama. OSD omogućuje korisnicima aktiviranje gaming značajke, kao što je novi smart crosshair, koji može promijeniti boju mete u odnosu na pozadinu, povećavajući preciznost ciljanja i dajući gamerima prednost u natjecateljskom gamingu.

 

Ekološki osviješten, ergonomski izuzetan

Unaprijeđeni u odnosu na prethodne generacije modela AOC GAMING, ovi su monitori sada upakirani u karton s papirnatom ispunom, čime se smanjuje utjecaj na okoliš. Oba modela imaju ergonomski stalak koji omogućuje podešavanje visine, zakretanje, prilagodbu nagiba i rotaciju monitora za udobne gaming sesije. Ergonomsko postolje omogućuje korisnicima sjedenje sa zdravim držanjem tijela i korištenje monitora, ne samo za gameanje već i za učenje ili cjelodnevni rad. Zahvaljujući elegantnom dizajnu postolja, čvrsto stoje s manjim otiskom na stolu, a budući da su Flicker-Free i imaju LowBlue način rada, monitori omogućuju korisnicima da gameaju sve do sitnih sati. Za gamere koji koriste držače monitora, modeli nude opciju VESA nosača. Zahvaljujući svom dizajnu bez obruba s tri strane, posebno su prikladni za multi-monitor instalacije. Ugrađeni zvučnici i izlaz za slušalice omogućuju korisnicima postizanje potpunog gaming set-upa u svega nekoliko minuta.

xeni.bairaktari@tpv-tech.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …