15 srpnja, 2024 11:53 pm

Eutelsat na novoj prekretnici s 6.000 TV programa

Autor: Andrija Jovićević
Eutelsat tv
 
Vodeći partner Pay and Free-to-View platformi: 50 platformi
 
Vodeći distributer Free-to-air kanala: +2,200programa
 
 Eutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL) prešao je prag od 6.000 programa emitiranja putem svoje flote, dodatno konsolidirajući svoju poziciju kao premium satelitski operator i davatelj usluga na globalnoj industrije emitiranja. Ovaj novi rekord odražava tri ključna trenda u kojoj Eutelsat i dalje nadmašuje svoje poslovanje: snažan rast programa na brzorastućim tržištima; nastavljeno raspoređivanje pay-TV platformi i raznolika ponuda Free-to-air programa.
 Eutelsat 6000
Ogromni rast programa na novim tržištima
Eutelsat nastavlja s registracijom snažnog rasta programa na brzorastućim tržištima, osobito na Bliskom istoku i u Africi, s jednim od tri programa na svojim satelitima ciljaju te brzorastuće regije. U sub-saharskoj Africi, polovica od 1.136 satelitskim programima koji se emitiraju danas, prenose se putem Eutelsata. Udio Eutelsat kanala u ukupnoj satelitskoj ponudi na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi je još veća, a dva od tri programa odabiru Eutelsat, posebice 7/8 ° zapad gdje je u listopadu 2015. godine na novi EUTELSAT 8 West B satelit dodano 80 programa.
Eutelsat je vodeći partner u Pay i Free-to-View platformama, što odražava iznimni popis regionalnih video-hostinga satelita velike snage s porastom propusnosti.
 
Vodeća industrija Free-to-Air line-up
S više od 2200 programa na raspolaganju free-to-air, Eutelsat je satelitska tvrtka koja emitira najveći broj programa bez pretplate. Nove značajke bit će uvedene u 2016. Omogućit će veću vidljivost programa, a korisnicima pružiti više informacija o slobodnom sadržaju. Počet će na HOT BIRD poziciji koja nudi više od 400 besplatnih programa diljem Europe, Sjeverne Afrike i Bliskog istoka.
Kroz nastavak ulaganja u napredne infrastrukture emitiranja, Eutelsat će nastaviti razvijati svoju ponudu na zrelim tržištima i ubrzati partnerstva u brzorastućim regijama, posebice Latinskoj Americi koja ima benefite zbog dva nova satelita: EUTELSAT 117 Zapad B i EUTELSAT 65 Zapad A. Generalno gledajući, obnovljeni kapaciteti Eutelsata odgovorit će na potražnju gledatelja za kvalitetnijim signalom. HDTV već broji više od 12% od ukupnog broja programa i dalje raste, posebno u Europi i na Bliskom istoku. Ultra HD, sljedeći korak u kvaliteti slike, predstavlja budući pokretač  za rast. Eutelsat je potvrdio Ultra HD lanac emitiranja s vodećim igračima, a sada emitira svoje prve komercijalne Ultra HD programe u Rusiji i Europi.
Za početak novog razdoblja, osvrćući se na brojku od 6.000 programa, Michel Azibert, direktor razvoja Eutelsata rekao je kako je emitiranje u srcu Eutelsatovog DNA te da su mnogo uložili u prijelaz na nove formate i stupnjeve kompresije, udruživanje Pay i Free-to-View platformi i razvoj rješenja kako bi bili u korak s promjenom navika gledanja. U brzo rastućem svijetu distribucije video sadržaja neprestano usmjerenom na potporu emitera kako bi se poboljšao odnos s gledateljima i proširio  doseg. 6.000programa postavlja novi rekord za Eutelsat i odražava odlučnost da Eutelsat postane prvi izbor satelitska tvrtke za zajednicu, izjavio je.
Vezani članci:

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kanal za ljubitelje prirode Ambience TV na Bulgaria Sat 1.9E

Na satelitu Bulgaria Sat 1(1.9E) na kapacitetu bugarskog provajdera Neosat startovao je sa radom novi …